Force-pakken

Force er en politipakke er til dig, der ønsker et aktivt og spændende job indenfor fx politiet eller militæret. Som vil være falckredder, arbejde i et af fængslerne eller i Beredskabsstyrelsen

"Jeg kunne bestemt bruge den faglighed i dansk, samfundsfag, psykologi og idræt, som vi har fået med os. Jeg har fået styr på både grammatikken, og hvordan man skriver gode sætninger. Og vi har også fået hjælp til selve ansøgningen, særligt opbygningen i casen har vi snakket om i klassen", fortæller Ragnar og Ahmad, som har læst på Force-pakken. Ahmad er kommet ind på politiuddannelsen. Med hjælp fra politipakken kom Ahmad ind på politiskolen

Kurset er en vej til job i politiet eller beredskabskorpset

På Force-fagpakken forbedrer du dit cv, og du forbedrer derved også dine chancer for at klare adgangskravene og optagelsesprøven til eksempelvis politiet. 

Force-pakken får dig videre, hvis du er interesseret i at arbejde i militæret/forsvaret, beredskabetsstyrelsen, redningskorpet - eksempelvis som ambulanceredder eller falckredder, eller i kriminalforsorgen - eventuelt som fængselsbetjent.

Få de faglige kompetencer til at klare casen og styrke dit CV

På Force får du nogle af de fag, der er vigtige at have på CV 'et, når du gerne vil søge ind hos politiet. Det gør dig også mere rustet til den case, som er en del af optagelsesprøven.

På Force lærer du derudover, hvordan du håndterer stress, mennesker i krise og får en god kommunikation med dine medmennesker. Du vil opleve kulturmøder og få viden om radikalisering og personlighedstyper. Alt sammen mens du styrker dine kompetencer inden for dansk, samfundsfag, psykologi og idræt, og bliver rigtig godt rustet til at klare den optagelsesprøve, du gerne vil bestå. 

Du kommer både til at møde cases fra virkeligheden og problemstillinger, der udfordrer din evne til at træffe beslutninger i pressede og nogle gange konfliktfyldte situationer.

Bliv fysisk trænet til politiskolen

Da pakken blandt andet forbereder dig til politiskolens optagelsesprøve og ansøgning, er idræt en væsentlig del af undervisningen. Du bliver trænet af instruktører med baggrund i politiets træningsmetoder. På den måde bliver du veltrænet og klar til den fysiske prøve på politiskolen.

Obligatoriske fag på HF eller AVU-niveau:

 • Dansk
 • Samfundsfag
 • Psykologi
 • Idræt

De obligatoriske fag kan kombineres på forskellige niveauer, både på folkeskoleniveau og HF-niveau. På den måde skiller Force-pakken sig ud fra de traditionelle forskoler, politipakker og politilinjer. På Force-pakken bliver undervisningen i højere grad tilpasset dig og det, du har behov for, for at få genopfrisket og lært på ny.

Hvad lærer du på Force?

 • Psykologi sætter fokus på konflikter, stress i krisesituationer, ungdom og identitet, mødet mellem forskellige kulturer, krisepsykologi, stress og coping
 • Idræt giver viden om krop og sundhed og erfaring med kroppens bevægelsesmuligheder gennem en række øvelser og forskellige idrætsgrene - eksempelvis løb, klatring, parkour og styrketræning
 • Dansk styrker dine danskfærdigheder i skrift og tale i forskellige situationer og i forskellige grupper - gennem samarbejdsøvelser, gruppekommunikation og konflikthåndtering
 • Samfundsfag sætter fokus på spændingerne mellem individ og samfund og mellem forskellige grupper og subgrupper i samfundet

Få afprøvet det, du har lært

Der vil være projektperioder på Force, hvor du får afprøvet det, du har lært. Og du møder eksterne samarbejdspartnere om relevante emner, der peger videre mod en professions- og videreuddannelse. 

På Force-pakken vil vi samarbejde med politiet. 

 • Du får fx besøg af studerende fra politiskolen
 • Du kommer på besøg på politiets eller militærets uddannelser
 • Du bliver undervist i politiets fysiske tests
 • Du kommer til at arbejde med praksisnære problemstillinger

Det tager kun et halvt år på VUC, så er du klar

 • 1/2-årligt forløb. 
 • Mulighed for SU
 • Sommer og vinterstart

Tilmelding

Du tilmelder dig Force-pakken gennem skolens vejledning. Du kan enten skrive, ringe eller møde op. Kontakt vejledningen her.

 

Mød eleverne på Force

Eleverne på Force øver sig i at håndtere konflikter 

Har du set en forælder slå sit barn? Har du set en ven sætte sig bag rettet, selvom han tydeligvis var fuld? Har du set nogle blive overfuset i bussen? Har du overværet en situation, der var ubehagelig og grænseoverskridende, og hvor du var i tvivl, om du skulle blande dig? Det har HF Force-pakken! De har nemlig haft besøg af Birthe fra Forrumteatret Prisme. Hun arbejder med, hvordan man bedst løser konflikter og blander sig i situationer, der er fyldt med mulig konflikt.

Læs mere om konklikhåndtering her

Force-eleverne har været i praktik hos politiet

Praktikforløbet har hele vejen rundt været en god oplevelse fra eleverne, der drømmer om at komme ind på politiskolen.

"I går bestod jeg den fysiske test, og i dag har jeg fået flere nyttige informationer end forventet. Alle mine spørgsmål er besvaret med svar, jeg kan bruge til noget. Det har været en positiv oplevelse, og det kan kun anbefales. Noget er det fedeste og mest overraskende var selve politifolkene som mennesker", fortæller Anne, elev på Force.

Læs mere om praktikforløbet her

Hvad er Force-pakken?

Force en slags politipakke, som er lavet til dig, der gerne vil arbejde som politibetjent eller politikadet. Force er dog også til dig, der gerne vil søge ind i militæret, som gerne vil være falck-redder eller fængselsbetjent. Force giver dig et fagligt boost, så du bliver klar til optagelsesprøven og bliver ekstra forberedt til studiestart.

Næste ansøgningsfrist og optagelsesprøve til politiskolen er:

"Det er fedt at gå sammen med de andre her på Force-pakken, der også gerne vil ind til politiet. Vi bonder på et andet niveau, end hvis det var normal skole. For det kan være, vi får en fremtid sammen indenfor politiet. Vi snakker alle sammen fantastisk sammen, og vi hygger os"
"Jeg har altid gerne ville være frisør og politidame. Det bedste er sammenholdet i klassen og vores træning. Det hele er med fokus på at søge ind til politiet, så jeg føler mig meget stærkere stillet nu, både fysisk og bogligt"
- Tanja, 23 år, udlært frisør
Læs hele interviewet med Tanja i MX
"Jeg har altid haft en drøm om politiet, men har aldrig troet, det var realistisk. Jeg er blevet rigtig klar til at læse politiuddannelse nu"
- Mikkel, 32 år
Læs hele interviewet med Mikkel i MX