Elevfortællinger

Mød vores elever

 

Ronja ved at færdiggøre 2. år på 2-årig HF Uni-linjen. Her er det særligt fokus på det faglige. Når hun er færdig vil du læse Ernæring og Sundhed på Metropol. 

Efter folkeskolen manglede jeg tillid til lærerne. Jeg tænkte, nu kommer jeg aldrig videre. Hvis de siger, at jeg ikke kan, så kan jeg jo ikke! Jeg var ret rapkæftet og så lider jeg af epilepsi, så jeg havde meget fravær… Jeg turde simpelthen ikke gå i gang med en uddannelse. Endnu et nederlag ville ikke være sjovt. Så foreslog min mor, at jeg tog grundforløbet på SosuC - du skal nok klare den, sagde hun. Så gik jeg sørme ud med 12 på grundforløbet og på pædagogisk assistent-uddannelsen. Så tænkte jeg, hvis jeg kan klare den, så kan jeg også klare en HF.

Pernille på 22 år er mor til en lille datter. Både hende og hendes mand læser HF på KBH SYD. Når hun er færdig om halvandet år, vil hun ind og læse medicin. Det går hun målrettet efter.

Det er virkelig et godt lærerteam. Mange af eleverne har dårlig faglig selvtillid, men de kan godt noget. Lærerne kan snakke til én i øjenhøjde. De siger aldrig “det er forkert”. De prøver at få dig til at omformulere det og stiller ledende spørgsmål. Samtidig er de super produktive i deres undervisning. Man lærer virkelig noget.

Nicolai er startet på eSports-linjen efter at have været væk fra skolen et par år. Han har altid været faglig stærk, men var skoletræt. Nu drømmer han om at blive arkitekt.

Jeg har været glad for at starte i skole igen. På nogle tidspunkter er jeg da stadig skoletræt, men overordnet set, er jeg glad for at gå i skole nu. Det er vigtigt for mig, at der er nogle, jeg kan søge hen til også efter skolen, og det kan jeg med mine klassekammerater i esports-klassen.

Lene på 58 år, har læst Broen til EUD. Nu skal hun læse videre på SOSU-skolen

Jeg var nok alderspræsident i klassen, men jeg havde det meget godt med de unge. Jeg sad ved siden af en fyr på 21 ... jeg sagde bare, ’prøv lige at tie stille og høre efter’, jeg siger jo tingene som de er, og så gjorde de det, fortæller Lena. Lene fik endelig adgang til SOSU-skolen

Pernille starede på 9. kl. for ordblinde. Nu er hun færdig med HF, og vil læse til finansøkonom

Pernille havde meget dårlige skolepapirer og ubehagelige erfaringer fra sin tid i folkeskolen, men hun blomstrede hurtigt op på VUC og fik meget flotte karakterer på 9.kl.- niveau Pernille og Helle troede ikke på sig selv for 5 år siden

Gbandi Bougonou og Hakan Kaya har startet egen virksomhed, mens de gik på HF

“Den opbakning og de redskaber, vi har fået på HF har i den grad hjulpet os. Vi ville aldrig have turdet at starte vores eget, hvis ikke vi havde været med i projektet. Jeg er aldrig gået så langt med en idé før nu”, fortæller Gbandi Bougonou. Innovationslinjen/Fagpakke: Business giver idérige iværksættere