Elevfortællinger

Mød vores elever

 

Da Simone startede på HF e-learning var det 10 år siden sidst, hun havde gået i skole. Som HF e-learningskursist har hun bl.a. fundet ud af, at hun er god til at lære, og at hun har meget mere selvdesciplin, end hun selv troede. Nu skal hun læse videre på pædagogseminariet.

Det bedste har været den almen dannelse jeg har fået. Før jeg startede, syntes jeg, det var noget pladder. Jeg var da ligeså dannet, som alle andre. Men nu kan jeg godt se, at der er noget om snakken. Jeg føler, at jeg er blevet dannet. Jeg kan noget, og jeg føler, at jeg har fået noget med i bagagen. Hvordan er det egentlig at læse HF som e-learning?

Halla er netop startet på den 2-årige HF på HF Classic. Om et år kan hun vælge fagpakken HF Sundhed, hvis hun vil have en sundhedsfaglig karriere. Lige nu kan hun bl.a. dyrke sport og sundhed i faget Idræt, der bliver afholdt i Hafnia Hallen i Valby.

Jeg træner rigtig meget. Faktisk hver morgen kl 6 og også efter skole. Derfor er det rart at skolen har en aftale med Hafnia-Hallen i Valby. Jeg glæder mig til at bruge den i idræt, fortæller Halla Nye lækre sportsfaciliteter til Idræt C
Det er aldrig for sent, man skal ikke tøve ét sekund, man skal bare i gang og HF-enkeltfag giver alle en chance.
Selay blev bachelor i erhvervsret i sommer 2017 efter HF-enkeltfag. Her står hun med sin datter på 9 og et flot 10-tal i sin bachelor-opgave.
Selay Gedik: Jeg vil være et forbillede for min datter

Camilla var ude i en del praktikker før hun startede på HF. Hun troede faktisk længe, at hun skulle være pædagog. Nu er hun 23 år med et 12-tal i studenterhuen.

Næste skridt for mig er suppleringsfag matematik A og fysik B, så kan jeg komme ind på mit drømmestudiet medicinteknologi. Nu ved jeg endelig, hvad jeg vil.

Jan har altid være god i skolen - bare ikke i de sprogfaglige fag, hvor hans ordblindhed har hæmmet ham. Nu har han afsluttet 2-årig HF med et gennemsnit på 11,6. Næste stop er psykologistudiet på KU,

Da jeg startede her på HF blev jeg taget rigtig god imod. Der var forståelse for min ordblindhed med det samme. Især de sprogfaglige lærere har været rigtig gode til at hjælpe. Og det var været supergodt. Værktøjerne har været til at bruge i praksis. Vi startede med at få nogle introtimer til at lære ordblindeværktøjerne. Og lærerne har været meget gode til at tilpasse undervisningen, så man kan bruge værktøjerne Stjernestudent og ordblind

Kent læser HF-enkeltfag og forventer at kunne starte på Have- og park-ingeniørstudiet, når har taget det sidste fag, han mangler: Matematik A. Kent har tidligere haft stress og valgte at sadle om i en alder af 40 år for at få en ny start på arbejdslivet.

Jeg vidste, at hvis jeg blev ved som jeg gjorde, så ville jeg være slidt ned om 10 år. Jeg havde set min far kæmpe sig igennem arbejdslivet for at dø bare et halvt år efter, han var gået på pension. Sådan ville jeg ikke ende selv. Så jeg vidste, at der skulle ske noget nyt Stressramte Kent på 41 år bruger HF-enkeltfag til at starte forfra

Bianca er ressourceforløb hos kommunen, og skal derfor tage det stille og roligt. Hun tager derfor ét fag ad gangen. Hendes må er at tage en hel HF.

HF & VUC åbner muligheder, og jeg føler ikke, at jeg bliver låst fast. Jeg kan altid shoppe et nyt fag og niveau. Til næste år vil jeg prøve med to fag og se om jeg kan overskue det.

Ronja ved at færdiggøre 2. år på 2-årig HF Uni-linjen. Her er det særligt fokus på det faglige. Når hun er færdig vil du læse Ernæring og Sundhed på Metropol. 

Efter folkeskolen manglede jeg tillid til lærerne. Jeg tænkte, nu kommer jeg aldrig videre. Hvis de siger, at jeg ikke kan, så kan jeg jo ikke! Jeg var ret rapkæftet og så lider jeg af epilepsi, så jeg havde meget fravær… Jeg turde simpelthen ikke gå i gang med en uddannelse. Endnu et nederlag ville ikke være sjovt. Så foreslog min mor, at jeg tog grundforløbet på SosuC - du skal nok klare den, sagde hun. Så gik jeg sørme ud med 12 på grundforløbet og på pædagogisk assistent-uddannelsen. Så tænkte jeg, hvis jeg kan klare den, så kan jeg også klare en HF.

Pernille på 22 år er mor til en lille datter. Både hende og hendes mand læser HF på KBH SYD. Når hun er færdig om halvandet år, vil hun ind og læse medicin. Det går hun målrettet efter.

Det er virkelig et godt lærerteam. Mange af eleverne har dårlig faglig selvtillid, men de kan godt noget. Lærerne kan snakke til én i øjenhøjde. De siger aldrig “det er forkert”. De prøver at få dig til at omformulere det og stiller ledende spørgsmål. Samtidig er de super produktive i deres undervisning. Man lærer virkelig noget.

Nicolai er startet på eSports-linjen efter at have været væk fra skolen et par år. Han har altid været faglig stærk, men var skoletræt. Nu drømmer han om at blive arkitekt.

Jeg har været glad for at starte i skole igen. På nogle tidspunkter er jeg da stadig skoletræt, men overordnet set, er jeg glad for at gå i skole nu. Det er vigtigt for mig, at der er nogle, jeg kan søge hen til også efter skolen, og det kan jeg med mine klassekammerater i esports-klassen.

Lene på 58 år, har læst Broen til EUD. Nu skal hun læse videre på SOSU-skolen

Jeg var nok alderspræsident i klassen, men jeg havde det meget godt med de unge. Jeg sad ved siden af en fyr på 21 ... jeg sagde bare, ’prøv lige at tie stille og høre efter’, jeg siger jo tingene som de er, og så gjorde de det, fortæller Lena. Lene fik endelig adgang til SOSU-skolen

Kira er mønsterbryder. Hun har samlet en fuld HF med enkeltfag og er den første i familien, der bliver student. Hun blev student fra KBH SYD i 2016

Jeg vil ind og læse en bachelor som stage manager eller event manager. Og så koble den med journalistik på RUC. Jeg stiler mod en kandidat-uddannelse - Kira

Pernille starede på 9. kl. for ordblinde. Nu er hun færdig med HF, og vil læse til finansøkonom

Pernille havde meget dårlige skolepapirer og ubehagelige erfaringer fra sin tid i folkeskolen, men hun blomstrede hurtigt op på VUC og fik meget flotte karakterer på 9.kl.- niveau Pernille og Helle troede ikke på sig selv for 5 år siden

Gbandi Bougonou og Hakan Kaya har startet egen virksomhed, mens de gik på HF

Den opbakning og de redskaber, vi har fået på HF har i den grad hjulpet os. Vi ville aldrig have turdet at starte vores eget, hvis ikke vi havde været med i projektet. Jeg er aldrig gået så langt med en idé før nu, fortæller Gbandi Bougonou. Innovationslinjen/Fagpakke: Business giver idérige iværksættere