Skolen er midlertidigt lukket, men undervisning fortsætter

KBH SYDs bygninger er midlertidigt lukket. Det gør vi efter myndighedernes anvisninger for at mindske smitten med corona i landet.

Som elev skal du følge med på Edulife: https://edulife.kbhsyd.nu/

Hvis du har spørgsmål til eksamener og den gradvise genåbning af skolebygningerne, så skriv til kbhsyd@kbhsyd.dk. 

Opdatering d. 21. maj
Folketingspartiernes ledere blev i aftes enige om en fremrykning af genåbningens fase 2. Det betyder, at KBH SYD formentlig snart kan lukke helt op. Det bliver SÅ godt!

Vi forventer, at der kommer en række retningslinjer vi skal følge, og de kommer sikkert her i løbet af weekenden. I starten af næste uge melder vi ud på skolens intranet Edulife, hvordan vi åbner mere op på KBH SYD. Vi skal lige have en masse planlægning på plads først.

Opdatering d. 8. maj
Statsministeren har netop meldt ud at landets ungdomsuddannelser og vuc'er fortsat skal holde skolebygningen lukket for alle elever. Kun 2. års elever på den 2-årige HF er undtaget dette. Alle andre elever skal fortsat deltage i virtuel undervisning.

Opdatering d. 8. april
Mandag d. 20. april skal 2. års-eleverne på den 2-årige HF møde i skole. Alle andre fortsætter online undervisning derhjemme indtil videre frem til 10. maj.

De første der skal møde fysisk på KBH SYD er 2. års-eleverne på den 2-årige HF - og KUN DEM. Ingen andre har desværre lov til at komme fysisk i skole.

Fra 14. april til fredag den 17. april skal alle fortsat undervises online.

Jer elever på 2. år af den 2-årige HF skal møde efter jeres skema i LUDUS, men skemaet kan blive ændret, så husk at TJEK LUDUS løbende.

Opdatering d. 6. april
Skolebygningerne er fortsat lukket midlertidigt. Al undervisning og vejledning foregår online. Vi melder ud så snart vi kan åbne op igen.

På pressemødet den 6. april orienterede statsminister Mette Frederiksen om en forsigtig og gradvis genåbning af samfundet efter påske. Planen for Ungdomsuddannelserne er, at vi (på hf-skoler, gymnasier, erhvervsskoler mm.) kan åbne gradvist, og at vi kan afholde eksamener til sommer, men på en anden og mere begrænset måde end normalt. Men vi ved ikke hvordan endnu. 

Opdatering d. 23. marts
Nedlukningen af skolen forlænges til efter påske:
Regeringen har besluttet, at alle skoler og uddannelsesinstitutioner skal forlænge lukningen frem til og med mandag d. 13.4. Dvs til efter påsken.

D. 12. marts
KBH SYDs bygninger er midlertidigt lukket på grund af coronaindsatsen. 
Fra torsdag den 12. marts 2020 og minimum til og med den 29. marts er skolen lukket for elever. Det er statsministerens påbud, og det følger vi. I denne periode skal I fortsat være studieaktive og følge med på Edulife. Selvom eleverne ikke møder på skolen, så fortsætter undervisningen virtuelt. Hav tålmodighed med os, vi skal nok melde ud om fraværsregistrering.

Du kan fortsat kontakte vores kontor og vejledning om indskrivning og tilmelding per mail og telefon. 
Vi har ekstra lang åbningstid på telefon i denne periode.
Du kan ringe mellem kl. 8.00 - 16.00 mandag til fredag.
Tlf: 4511 4300
Mail: kbhsyd@kbhsyd.dk
Mail direkte til vejledningen: vejledning@kbhsyd.dk 

FAQ 

Hvad er der sket?
Siden december 2019 har der været et udbrud med en ny type coronavirus i mange dele af verden. Virussen har fået navnet COVID-19, og er nu altså skyld i, at statsministeren i Danmark, Mette Frederiksen har besluttet at lukke dele af det danske samfund ned.
Læs regeringens opdateringer her på dr.dk her
Læs Sundhedsstyrelsens retningslinjer her
Se myndighedernes samlede side om coronavirus her

Hvorfor holder I lukket på KBH SYD?
Det gør vi, fordi vi naturligvis følger myndighedernes anbefalinger i forbindelse med coronavirussen. Det er besluttet at alle uddannelsesinstitutioner i Danmark skal holdes lukket midlertidigt. Du skal derfor blive hjemme og ikke møde op på skolen til fysisk undervisning.

Har jeg så fri fra undervisning?
Nej. Det har du ikke. Du skal ikke møde op til fysisk undervisning på skolen, men du vil modtage virtuel undervisning af din lærer, og du skal være studieaktiv. Du kan se din undervisning i dit skema i Ludus. Der vil blive ført fravær fra mandag d. 16/3.

Bliver der stadig afholdt terminsprøver? 
Ja, der bliver stadig holdt terminsprøver - bare virtuelt. Der følger informationer herom.

Hvordan modtager jeg undervisning og beskeder fra skolen?
Du skal holde dig opdateret på Edulife flere gange dagligt og tjekke din skolemail (den du kan se på forsiden af Edulife). 
Du skal også tjekke dit skema i Ludus, hvor din lærer lægger links til de sites og classroom, som I normalt bruger i undervisningen. På den måde fortsætter dit skema som altid.

Hvad med arrangementer - er der eksempelvis stadig musical?
Musicalen udskydes ligesom andre arrangementer (fx løbeklub, kreativ café, spilleklub og dialogmøde). 

Hvordan får jeg fat på min lærer?
Du kan kontakte din underviser på vedkommendes mail. 

Får jeg fravær?
Ingen får fravær for torsdag d.12.3. eller fredag d.13.3. Fra mandag d.16.3. bliver der fraværsregistreret af lærerne ud fra din deltagelse og aktivitet.

Læs mere på elevintras udvidede FAQ om corona

FAQ på undervisningsministeriets hjemmeside

For gymnasiale uddannelser:

For voksen- og efteruddannelse (VEU og AVU):