Corona-information

Fra d. 24. januar 2022 kan man få udleveret kit til selvtest

OBS: Disse selvtest giver ikke adgang til skolen, da de ikke bliver registreret i dit coronapas. Du skal stadig have gyldigt coronapas for at have adgang til skolen.

På Hvidovre: Kittet til selvtest udleves i lokale P4, som er på 1. sal ovre i Pavillonen på den anden side af togbanen. Man kan afhente kit hver dag fra 10:00-12:30. Man kan få udleveret to kit om ugen pr. person ved at oplyse sit kursistnummer til personalet, som står klar til at udlevere og registrere hver dag. Hvis man ønsker at bruge sit selvtest-kit på selve skolen, så kan man gøre det i lokalet P4. Hvis man foretager testen i lokalet, så er det vigtigt at rydde op efter sig og afspritte bordet.

På Amager: Kittet til selvtest udleveres i lokalet C4 Fælles område på Amager afdelingen. Man kan afhente kit til selvtest hver dag fra 10:00-12:30. Man kan få udleveret to kit om ugen pr. person ved at oplyse sit kursistnummer til personalet, som står klar til at udlevere og registrere hver dag. Hvis man ønsker at foretage testen på skolen, så kan man gøre det i lokalet C4. Hvis man foretager testen i lokalet, så er det vigtigt at man rydder op efter sig og afspritte bordet.

Ved positivt testsvar: Ved et positivt testsvar i en selvtest gennemført på skolen skal du informere din lærer om at du går hjem i selvisolation og vi opfordrer til, at man hurtigst muligt at tage en PCR-test med henblik på at verificere det positive testsvar.

Fra d. 10. januar 2022 gælder følgende:

Der er kommet nye regler for, hvordan vi skal beskytte os, når vi både skal være sammen samtidig med, at vi skal mindske smittespredningen. Værnemidlerne er, at vi skal bruge mundbind eller visir samtidig med, at vi skal kunne fremvise en negativ test.

Så husk mundbind eller visir, når du bevæger dig rundt på skolen.

Du vil opleve at vi står ved indgangen og beder om at se følgende;

 • Coronapas: Sørg for at downloade denne app og have den parat ved indgangen. Vi har ikke tid til at forholde os til alle andre apps, da I er mange som møder frem på samme tid.
 • Mundbind/visir: Det er et krav, at du har mundbind eller visir på, når du bevæger dig rundt på skolen.
 • Du må forlade skolen hvis ikke du bærer mundbind/visir. Forpligtelsen har vi alle, for at mindske smittespredningen. Bærer du ikke mundbind eller visir, bliver du bedt om at forlade skolen. Du er velkommen til at komme igen, når du husker at bære dette.
 • Fritagelse: Der er ganske få elever som er fritaget for at bære dette.
 • Bær badge hvis du er fritaget: Er du fritaget, skal du kontakte skolesekretærer og kunne fremvise dokumentation om, at du er fritaget. Så får du et badge som du skal bære, så det er synligt for alle, at der foreligger en konkret aftale herom.
 • Når du sidder ned behøver du ikke at bære mundbind. Du vil også opleve, at din lærer heller ikke har mundbind på, når han/hun underviser.

OBS: appen "fribevis" er udviklet af Men in black og gælder ikke som dokumentation for fritagelse.

Fra d. 19. december 2021 gælder følgende:

 • Krav om mundbind eller visir for elever, studerende og ansatte på ungdoms- og voksenuddannelser, når de bevæger sig rundt på institutionen og opholder sig på fællesarealer. Kravet gælder ikke i undervisningen eller til eksamen.
 • Ret til at bære visir for medarbejdere i dagtilbud m.v. og på grundskoler samt ret til at bære visir eller mundbind for medarbejdere på ungdoms- og voksenuddannelser.

Kravet om mundbind/visir gælder ikke i undervisningen eller til eksamen.

 • Derudover er der stadig krav om at vi tjekker coronapas for at tillade færden på institutionen 

 

Fra de. 29. november 2021 gælder følgende:

Fra mandag d. 29. november 2021 er det igen påkrævet at kunne vise gyldigt coronapas på voksenuddannelsesinstitutioner for at deltage i undervisningen. Derfor skal elever og ansatte fremvise sit gyldige coronapas. 

Tjek Edulife eller hør din lærer ad, hvis du er i tvivl om noget.

Retningslinjer, hvis du har symptomer på corona

Hvis du har symptomer på Corona, skal du ikke møde ind på skolen – og vi opfordrer dig til at tage en test hurtigst muligt.

 1. Hvis du tager en PCR-test, og den er negativ kan du møde i skole, når du er frisk igen.
 2. Hvis du tager en PCR-test og den er positiv.
  1. Hvis din PCR-test er positiv – skal du kontakte skolen med det samme. Skriv til kbhsyd@kbhsyd.dk eller ring til hovednummeret: 45114300 – så ringer vi dig op, og guider vi dig herfra! Du skal ikke møde ind på skolen for at fortælle, du har en positiv test.
   1. Når du har informeret skolen om dit positiv-svar, skal du huske at holde øje med din e-boks.
   2. Skolen kontakter de nære kontakter, som du har oplyst, samt informerer klassen/holdet i det omfang det er nødvendigt.

Læs om corona i forbindelse med eksamen under "Syg til eksamen" her

Særligt i forbindelse med vintertermin 2021/2022

Jf. §2, har skolens leder ret til at udsætte og aflyse prøver, hvis en elev er syg på prøvetidspunktet, og jf. §4, skal skolen, såfremt en elevs prøve aflyses, i stedet tildele en afsluttende standpunktskarakter, som ophøjes til prøvekarakter.

Dette gælder for elever på AVU og HF – herunder både elever på den 2-årige HF, HF-enkeltfag og e-learning.

Læs mere her https://www.retsinformation.dk/eli/lta/2021/2133

Fravær - hvis du er nær kontakt

Du skal selv notere årsagen for fravær i LudusWeb - også når det er coronarelateret. Din corona-bemærkning i Ludusweb vil blive vurderet, og der vil blive taget hensyn til dette i forhold til dit samlede fravær.

Er du nær kontakt til en, der er testet positiv for corona, så opfordrer vi dig til at tage en pcr-test på 4. og 6.-dagen. 

Er du færdigvaccineret eller tidligere har været smittet inden for de seneste 12 måneder, anbefaler vi også, at du tager en test, men du skal ikke gå i isolation og du skal følge undervisningen. Vælger du alligevel at gå i isolation, selvom du ingen symptomer har og er færdigvaccineret, udløser det fravær.

Det er altså kun de elever, der er coronasmittede, har symptomer på corona eller er nær kontakt og ikke er færdigvaccineret, der skal blive hjemme. Du vil stadig blive registeret fraværende fra undervisning.

Definition af nær kontakt:

 • Du bor sammen med en smittet person.
 • Du har haft direkte fysisk kontakt – for eksempel krammet en smittet person, eller en smittet person har hostet eller nyst på dig.
 • Du har været tættere end en 1 meter på en smittet person i mere end 15 minutter, eksempelvis hvis du har været i en samtale med personen.

 -------------------------------

FAQ på undervisningsministeriets hjemmeside

For gymnasiale uddannelser:

For voksen- og efteruddannelse (VEU og AVU):