Nyhed: VUC tilbyder danskundervisning til beboere i sociale boligkvarterer

KBH SYD tager gerne på besøg hos lokale boligkvarterer i for at fortælle om forberedende voksenuddannelse (FVU).
Mange har svært ved dansk i de boligkvarterer
I denne uge har to repræsentanter for KBH SYD, Lise Dalmeijer og uddannelsesleder Signe Skøt været på besøg i et lokalt boligkvarter, for at møde beboerne og høre om behovet for danskundervisning.
"Det var interessant at møde borgerne og de også de medarbejdere, der brænder for at gøre en forskel", fortæller Signe Skøt, der er uddannelsesleder for FVU. "Mange af beboerne bøvler stadig med det danske sprog, og det bliver en barriere, når de skal videre i job og uddannelse". Faktisk er det iflg Udlændinge- og Integrationsministeriet 28 % af alle indvandrere, der i høj eller nogen grad har problemer med at føre en længere samtale på dansk. Og 27 %, der oplever at have problemer med at deltage på arbejdsmarkedet på grund af manglende sprogkundskaber. Mange af disse borgere bor i lejebolig i de store boligkvarterer. (kilde: Center for Boligsocial udvikling)
Her er Signe og Lise fra HF & VUC København Syd på besøg i en lejeboligforening. Mette, tv, hjælpe blandt andet beboerne med komme videre i uddannelse og job.
Fakta om FVU for ledige og to-sprogede.
- VUC Erhverv tilbyder FVU Dansk, FVU Digital, FVU Start og FVU Engelsk der, hvor borgeren er.
- Det er gratis.
- VUC Erhverv står for det praktiske:
- Teknisk assistance, så borgerne kan bruge computere i undervisningen.
- Læsetest, så medarbejderne indsættes på det rette FVU-trin.
- Ordblindetest for de medarbejdere, der skal have ekstra læse og skrive-støtte.
- Lægger kurset, så det passer ind i borgerens hver dag.
- FVU Dansk og matematik kan også give adgang til en erhvervsuddannelse og FVU Dansk kan fx være en del af ansøgningen til permanent opholdstilladelse eller statsborgerskab.