Vores kemilærer Mohammed Allan er indstillet til Politikens Undervisningspris

04.04.2015
Mohammed Allan er indstillet til Politikens undervisningspris for andet år i træk. Det er i år to tidligere elever, der har indstillet ham. Nemlig Sofie Nicoline Aasø Ditlevsen og Rikke Louise Møller.

Rikke Louise begrunder sin indstilling med bl.a. følgende beskrivelse:

”Når jeg tænker tilbage på mine to år i selskab med Danmarks bedste kemilærer Mohammed Allan, så erindrer jeg alle timerne med glæde.

Jeg husker tydeligt første undervisningstime. Mohammed træder ind ad døren. Han præsenterer sig, og fortæller så at han har 3 regler i hans undervisning, og følger vi dem, så lover han at det kommer til at gå os rigtig godt til eksamen:

  • 1. Mød op til alle timer
  • 2. Ved sygdom, send ham en mail.
  • 3. Følg med. Og så var undervisningen i gang

Mohammed har aldrig brugt en bog i undervisningen, det har altid været tavle undervisning. Da han var af den overbevisning, at kemi skal man arbejde med, det kan man ikke bare læse sig til.”

Danmark er fyldt med dygtige lærere. Og fyldt med elever, tidligere elever, forældre, kollegaer og mange andre, der gerne vil hylde dem. Politikens Undervisningspris har i år rekordmange indstillinger. De tre hovedpristagere modtager hver 75.000 kroner, hvoraf en tredjedel skal bruges på efteruddannelse eller projekter på skolen. Derudover vil der også blive uddelt seks særpriser, der hver udløser 25.000 kroner.

Lærere fra landets grundskoler er de absolut mest populære. Med 1.079 indstillinger står de for over halvdelen af det samlede antal, hvilket også tæller flere pædagoger og skoleledere. Gymnasielærere er blevet indstillet 658 gange, og for erhvervsskolernes lærere er tallet 219.

Nu går to ekspertpaneler i gang med at læse de mange lærerbeskrivelser igennem for at finde nominerede fra hver kategori: grundskole, gymnasiale uddannelser og erhvervsuddannelserne.

Priserne bliver overrakt ved en stor prisfest i Politikens Hus 28. april. Det bliver spændende at se, om Mohammed vinder. Pøj pøj :-)