Velkomst til nye elever: Bland jer med hinanden!

21.01.2020

Mandag den 20. januar bød KBH SYD velkommen til i alt 884 nye elever, som skal læse henholdsvis HF-enkeltfag, Vinter-HF og Almen voksenuddannelse (AVU). I den forbindelse holdt Rektor Peter Zinckernagel og leder for skolens medborgerskabsprofil, Simone Hagesen, tale for AVU-eleverne og opfordrede dem til at samarbejde og blande sig med hinanden!

Rektor Peter Zinckernagel bød velkommen til skolens nye elever og holdt derefter en tale, der introducerede de nytilkomne til skolens værdier og grundlag:

"Meningen med denne skole er at gøre jer dygtigere til at klare jer i det danske samfund. Det er i forhold til uddannelse og arbejdsmarkedet, så I kan blive økonomisk uafhængige, og så er det i forhold til at I kan blive så modige, at I tør blande sig i samfundet og dermed være med til at gøre samfundet og verden til et bedre sted.

Det kan vi hjælpe jer med her på skolen, men det er jer, der skal gøre arbejdet. Lærerne her er dygtige, men de kan kun hjælpe jer med at komme i gang med ting, som I skal arbejde med. Det bliver sjovt, men det kommer også til at være svært og ubehageligt nogle gange. Sådan er det, når man skal prøve noget nyt, og det er lige præcis, når man prøver noget nyt, at man rent faktisk lærer noget."

"Det bliver sjovt, men det kommer også til at være svært og ubehageligt nogle gange. Sådan er det, når man skal prøve noget nyt, og det er lige præcis, når man prøver noget nyt, at man rent faktisk lærer noget," sagde rektor i sin tale til de nye AVU-elever.

"Jeg vil gerne give jer tre gode råd med på vejen:

1. Arbejd sammen med hinanden og med lærerne om at blive så dygtige som muligt i fagene! Og hjælp hinanden, for man bliver kun dygtigere, når man hjælper hinanden. Noget af det mest nyttige, når man skal lære noget nyt, er at hjælpe andre, fordi det er her, man lærer mest selv. Undervisning virker ikke, når lærerne siger, hvad man skal gøre - det hjælper kun, når man selv arbejder hårdt for det.

2. Med hensyn til arbejdsmarkedet. Det er vigtigt for os på KBH SYD, at I kommer videre i uddannelsessystemet, så kan fremme jeres muligheder på arbejdsmarkedet.

3. Bland jer! Danmark bliver kun et bedre land, når borgerne blander sig med hinanden og med dem, der bestemmer, så derfor skal I bruge jeres stemme til at få ting ændret og forandret. Her på skolen skal I derfor også øve jer i at blande jer. Danmark bliver nemlig kun et godt land, hvis borgerne blander sig.

Derudover vil jeg fortælle jer, at vi har de bedste lærere, I kan forestille jer. Velkommen til!

 

"Hvis du går og har en god ide til at starte et projekt op, så kom endelig til mig eller til din lærer og foreslå det! Så ser vi på, om vi ikke kan få det i gang", lød det fra Simone Hagensen, leder for skolens medborgerskabsprofil.

Efter rektors tale bød Simone Hagensen, leder for skolens medborgerskabsprofil, også eleverne velkommen, og fortalte lidt om, hvordan eleverne kan blive involverede i skolens mange projekter.

"Jeg arbejder med de projekter på skolen, som handler om at blande sig - både i undervisningen og udenfor undervisningen. På KBH SYD har vi en studiecafe efter undervisningen, som I alle er inviterede til at bruge. Der er også en samtalecafe, hvor man træner at tale sammen. Der er filmklub, brætspilsklub og strikkeklub, hvor man kan mødes over noget andet end undervisning og blande sig med hinanden. I får løbende mere information om hvornår og hvor snart. Hold meget gerne øje med edulife, skolens intranet, hvor vi informerer om alt det, der er vigtigt for jer at vide.

Og hvis du går og har en god ide til at starte et projekt op, så kom endelig til mig eller til din lærer og foreslå det! Så ser vi på, om vi ikke kan få det i gang.

Hver anden måned har vi desuden dialogmøder mellem rektor, ledelsen og alle de elever, der har lyst til at deltage. Her kan I også altid bringe spørgsmål og forslag om skolen og undervisningen op. Så I skal altid sige til, hvis der er noget, I synes skal være anderledes! Det kan meget vel være at, I får det ændret, hvis I tager fat i en lærer, kursistrådet eller mig."