Pressemeddelelse: Unikt uddannelses-tilbud til unge ordblinde på Amager

HF Ordblind er en helt almindelig HF, men tilrettelagt for ordblinde. Den der tager 3 år og har fokus på alle de læse- og skrive-hjælpemidler, der findes. Man kan starte direkte fra 9. eller 10. klasse, eller man kan blive optaget uddannelsen efter at have været væk fra skolebænken nogle år.

På info-aftenen, som foregår online, vil Signe Skøt fortælle om den støtte og de ordblinde-hjælpemidler, som HF & VUC KBH SYD tilbyder på HF Ordblind. Samtidig vil der være en ordblindevejleder til stede, og man vil også kunne høre elever fra skolen fortælle om studiemiljø, fællesskabet blandt de ordblinde og hvordan de hver især oplever at få støtte i undervisningen. Du vil også kunne få en virtuel rundtur på skolen.   

3-årig HF Ordblind starter til sommer 2022

Men hvad er det, der gør denne uddannelse god for ordblinde? ”Den 3-årige HF-Ordblind er helt unik, fordi den ligesom den 2-årige HF ikke har deltagerbetaling, og man kan starte direkte fra 9. klasse eller 10. klasse til sommer. Det er en stor fordel, for de unge, som måske længe har vidst, at de er ordblinde og som lige nu er ved at færdiggøre deres folkeskoleeksamen,” fortæller Signe Skøt, der er projektleder på HF ordblind og fortsætter ”det er også en kæmpe fordel at den tager 3 år, så den unge har god tid til læsning og skrivning i alle fag.”

Selve info-aftenen foregår online og det er ikke nødvendig at tilmelde sig. Bare hop ind på skolens hjemmeside og tryk på linket.

Uddannelsen er gratis og man er berettiget til SU.

Tilmelding foregår via optagelse.dk eller ved en samtale med en studievejleder på skolen.

Få en gratis ordblindetest

Det skal også siges, hvis der er unge derude, der ikke er blevet testet ordblinde, men som har mistanke om at de måske er ordblinde, så kan man komme og få lavet en gratis ordblindetest på skolen før optagelse.

 

Kontakt projektleder på HF Ordblind Signe Skøt for mere info ssk@kbhsyd.dk

Sådan bliver du tilmeldt HF Ordblind

Kontakt vejledningen, hvis du er i tvivl om du kan visiteres til HF Ordblind. Du kan også tilmeld dig direkte på optagelse.dk

Vi ses!