Tillykke til KBH SYDs grønne huer

03.08.2018

Tillykke til KBH SYDs erhvervsassistenter

I juni sagde vi farvel til KBH SYDs erhvervsassistenter årgang 2016, da de fik deres afgangsbevis og kunne tage den grønne hue på hovedet. Erhvervsassistenterne har afsluttet et 2-årigt forløb, hvor de har haft dansk D og formidling D på KBH SYD, og har haft praktiske fag på Fabrikken på Amager. 

Erhversasssistenterne har gået på den Kombinerede Ungdomsuddannelse (også kaldet KUU), som har et samarbejde på tværs af københavnske VUC'er og produktionsskoler. Målet med denne relativt nye uddannelse, er at give de unge en række praktiske færdigheder og undervej klæde de unge på, til at søge jobs eller en anden ungdomsuddannelse. Målet er også at give de unge lysten til at lære. I alt 65 elever elever blev færdige fra 7 forskellige skoler.

I har skøre hjerner, der kan tænke nyt

KVUC's KUU-koordinator Lotte Hüttel holdt tale for de unge afgangselever, og sagde bl.a, "for 2 år siden var I meget modige. I valgte en ret ny uddannelse, hvor man kunne kombinere det faglige med det praktiske. I har lært at mestre noget nyt. I har opnået de mål, I har sat, og I har hjulpet hinanden."

De unge mennesker fik meget ros med på vejen, "I er en del af dem, der ikke følger den lige vej. Det at ture tage det valg, kræver nogle ildsjæle. Vi skal have skøre hjerner, der kan tænke vildt og skabe nybrud. Sådan nogle som jer. I har mange muligheder. Der er mange veje I kan gå, og mange døre I kan åbne," sagde hun blandt andet og afsluttede. "Man siger, at der skal 3000 forsøg til for at lave et patent. Man skal fejle for at lykkes. Husk det."

Annatina er lærer på KBH SYD, og har haft de unge nye erhvervsassisenter i fagene dansk D og formidling D. Hun var stolt: "Vi har virkelig arbejdet med de unges selvværd, og vist dem, at de sagtens kan. Det er det, de skal bygge videre på nu."

De unge erhvervsassistenter fik et enormt bifald af den fyldte sal. De klarede den, og skal nu videre og vise, at de sagtens kan fortsætte udviklingen. Stort tillykke med den grønne hue herfra. 

 

Tak for nu