Nyhed - VM i FIFA

Thomas konkurrerer mod verdens allerbedste i FIFA esport

Forrige torsdag var en vigtig dag for Thomas, der går på HF Esport & Games her på KBH SYD. Han deltog nemlig i kvalifikationen til VM i FIFA esport. Det er ikke nogen lille bedrift. Ham og makkeren Emil skulle konkurrere med topprofessionelle hold fra hele verden.

Thomas fra HF esport spiller FIFA

Thomas spiller med i VM i FIFA

”VM i FIFA for hold er en er stor turnering. Det er jo VM! Mange klubber verden over deltager. Bare i vores region, altså Nordeuropa, er vi oppe imod 80 klubber” fortæller Thomas. ”Og alle kæmper om VM-titlen og en pengepræmie på 75.000 dollars”

Gik lang over forventning

Thomas kom godt fra start i turneringen om torsdagen og ham og makkeren Emil vandt de afgørende kampen, selvom de var oppe imod professionelle hold (bl.a. Helsingør FC og et hold fra Lillestrøm i Norge). Det blev dog sværere fredag, da ham og Emil skulle vinde alle tre kampe for at gå videre til næste runde, der spilles i februar 2022. ”Vi taber desværre første kamp til et polsk professionelt hold”, forklarer Thomas, som dog stadig er ok-tilfreds ”Kigger man på det hele, så går vi langt over forventning i turneringen og nåede længere end hold som Brøndby Esport Talentspillere.”

Stort talent for FIFA 

Thomas tror på sine egne FIFA-evner ”Jeg vil sige, at jeg er oppe i den bedre halvdel. Jeg har altid haft talent for FIFA og har spillet det siden 2003. Hvis FIFA esport havde være lige så populært tilbage i 2015-2017 som det er i dag, så er jeg ikke i tvivl om at jeg havde været på kontrakt”, forklarer Thomas og fortæller, at hans forældre dengang ikke var meget for, at han skulle bruge så meget tid på spillet.

Drømmer om kontrakt og flere internationale turneringer

Nu har Thomas har fået blod på tanden igen i en alder af 23. ” VM var min største turnering i mange år, og nu har jeg fået smag for det og fået en fornemmelse af, hvor gode de andre spillere er. Så jeg kan kun blive bedre efter VM”, fortæller Thomas.

VM FIFA startede for mange år siden og 2014 og i 2016 var det en danske, der vandt. Det var dog først i først i 2017, at FIFA blev en del af den professionelle esport-scene, og det er kun gået fremad siden med flere store turneringer.

”Jeg drømmer stadig om at få kontrakt med et FIFA-hold og også om at kvalificere mig til store internationale turneringer. Dem jagter jeg selvfølgelig,” fortæller Thomas

 

 

Sådan bliver du tilmeldt HF Esport & Games

Kontakt vejledningen, hvis du er i tvivl om du kan eller vil starte. Du kan også tilmeld dig direkte på optagelse.dk

Vi ses!