Stærke eSportshold var med til at gøre 2018 KBH SYD LAN til en kæmpe succes

05.03.2018

2019 bliver der igen afholdt LAN-turnering på KBH SYD. Læs mere på KBH SYD esport-siden.

Her nedenunder kan du læse om LAN-turneringen 2018!

Den 2. – 4. marts 2018 afholdte KBH SYD for andet år i træk stor LAN-turnering.

På KBH SYD LAN blev der gamet i League of Legends, CounterStrike og FIFA. Det var en bragende succes. Sidste år bød turneringen på 65 deltagere, denne gang meldte 100 deltagere sig til. Det betød af hele 2.-salen på Hvidovreafdelingen og dele af 3. salen blev fyldt op med prof gaming-udstyr og unge esportere, der havde taget madrasser og soveposer med, og som provianterede med masser cola, chips og pizza. Mange af de unge sov kun få timer om natten. Al andet tid blev brugt på at spille eller se på hinandens spil.

Esportshold på vej frem i verden

Holdene kom fra alle dele af Danmark, og flere af holdene havde drømme om at gøre esport til deres levevej. Singularity, der endte med at vinde League of Legend-turneringen i KBH SYD LAN, har kvalificeret sig til Nordic League i LoL, hvor de skal spille mod hold fra bl.a. Sverige og Norge. ”Vi svarer nok til FCK, hvis vi var i superligaen”, fortalte Oscar Skou Rolighed. Han fortalte også, at han faktisk var lidt overrasket over holdenes niveau. ”Bl.a. blev vi slået af Supernova i vores første kamp. Det havde jeg ikke forventet”.
LoL-holdet-Supernova er bygget af holdmanager Mathias Hjort Hemmingsen, der har 16 hold, 2 producere og 10 castere i stald. ”Jeg arbejder hårdt for at stable en ordentligt LoL-liga op i Danmark. League of Legends er et meget stort spil i Danmark, men mange af spillerne er ikke organiserede”, fortalte Mathias. ”Men det skal nok komme. Som det er nu, har vi i gennemsnit 5000 seere pr udsendelse på vores twitch-kanal". Det var Supernova, der fik 2. pladsen i KBH SYD LAN i LoL, mens Good Games eSport, der havde to af skolens egne elever på holdet, fik 3. pladsen. Alle tre LoL-hold er en del af ligaen League Championship Denmark, og kan følges på twitchkanalen League Denmark 

To af de mest udbredte eSport-spil i Danmark er LoL (League of Legends) og CS:GO (CounterStrike). Begge var godt repræsenteret på KBH SYD LAN. Holdet Hydr.One var med i CS:GO-turneringen. De er del af en esport-talentskole med base i Søborg. Hydr endte i finalen med Gården, men måtte se sig slået i en tæt kamp. De understregede at KBH SYD LAN var fedt at være med til. ”Og så håber vi også på, at vi ved at være med her, kan få vores navn mere ud”, forklarede de.

Live-udsendelse af turneringen i LoL og CS:go

Både LoL- og CS:GO-kampene blev streamet live af to castere. Det var skolens egen Kåre Kejser, der sad bag skærmen og kommenterede CS:GO-kampene, mens holdmanager Mathias Hjort Hemmingsen var stemmen bag live-udsendelsen af LoL-kampene.   

”Når man caster, fortæller man, hvad der foregår på skærmen. Og prøver at oversætte det, der sker til dem, der måske ikke kender holdene eller spillet så godt, ” fortalte Kåre, som udover at caste også har været en del af support-teamer på KBH SYD LAN. ”Jeg vil gerne arbejde med esport bagefter og arbejde med LAN-events og lignende. Altså som eventmanager. Og et event som denne her turnering giver rigtig god erfaring.”

Vi kommer igen til næste år

Alt i alt var KBH SYD LAN en stor succes med glade amatører og nye store talenter side om side. "Vi var også med til KBH SYD LAN sidste år. Det er rigtig hyggeligt og sjovt at være med. Vi er helt sikkert klar til næste år også," fortalte Marcus og Jonas, der går på Næstved Gymnasium, og som var med til KBH SYD LAN sammen med ca 10 andre elever fra Næstved Gymnasium.

Vi ses til næste år!

FAKTA OM KBH SYD LAN:

  • KBH SYD LAN er en eSports-turnering, der foregår på skolen.
  • Deltagerne tager deres egne computere med, når de konkurrerer i forskellige computerspil
  • Der er præmier og pengegaver på højkant
  • Det er eleverne på HF eSport, der, sammen med skolens HF-eSport-projektleder Andreas Mogensen, står for planlægningen.
Jeg arbejder hårdt for at stable en ordentligt LoL-liga op i Danmark. League of Legends er et meget stort spil i Danmark, men mange af spillerne er ikke organiserede. Men det skal nok komme - Holdmanager Mathias Hjort Hemmingsen
Jeg vil gerne arbejde med esport bagefter og arbejde med LAN-events og lignende. Altså som eventmanager. Og et event som denne her turnering giver rigtig god erfaring - LAN-admin og esportelev Kåre Kejser
Vi var også med til KBH SYD LAN sidste år. Det er rigtig hyggeligt og sjovt at være med. Vi er helt sikkert klar til næste år også - Marcus og Jonas