Spørgsmål og svar fra en studievejleder

15.01.2019

Spørgsmål og svar fra en studievejleder

Eleverne på KBH SYD har haft mulighed for, at stille spørgsmål til en studievejleder igennem skolens Instagram-profil. Her kan du læse hvad eleverne spurgte om, og hvad studievejlederen svarede. 

 

Hvorfor får man fravær hvis man er på barsel?
Svar: Man burde ikke få fravær når man er på barsel, prøv at henvende dig i studievejledningen, så vi kan kigge på din specifikke sag ift. om du evt. ikke er blevet sat på barsel korrekt.

Er der blandede kulturer på skolen?
Svar: Ja, vi har kursister med mange forskellige baggrunde her på skolen, og dermed også mange forskellige kulturelle baggrunde.

Jeg skal flytte fra Odense og til København til december 2019. Kan jeg godt fortsætte med min HF enkeltfag? Jeg mangler kun et år.
Svar: Du kan sagtens fortsætte på HF-enkeltfag hos os fra vinteren 19/20, hvis det er således at du færdiggør dine nuværende fag i Odense og skal starte op på nye fag fra januar 2019 hos os. Henvend dig blot i studievejledningen, så kan vi kigge på din sag og finde den bedste løsning for dig – du skal blot være opmærksom på, at vi ikke udbyder alle fag i alle semestre, men her vil vi have mulighed for e-learning, hvis det er.

Jeg vil lige høre omkring eksamensbevis. Jeg har taget HF enkeltfag, og har lige bestået alle mine fag. Får man sendt sine eksamensbeviser med posten eller hvordan for jeg dem og mit depositum jeg har lagt ud for fagene?
Svar: Har du husket at bede om at få lukket dit bevis i studievejledningen? Hvis ja, så bliver det ordnet så det ligger klar til at blive udleveret til dig til dimissionen på fredag. Hvis ikke, så skal du henvende dig i vejledningen eller skrive til vejleder Signe Hinge smh@kbhsyd.dk.

Er det muligt, at tage en HF (ikke enkeltfag) som 17 årig hvor der er vinteropstart. Uden selv at skulle betale for det?
Svar: Det tilbud vi har som starter til januar er enkeltfag og det skal man betale for. Hvis du har gået i 10. klasse, været ude og arbejde eller gået på anden uddannelse efter 9. klasse, kan du godt starte selvom du er 17 år.

Er det bedst at tage HF eller STX når man gerne vil ind på socialrådgiveruddannelsen?
Svar: Det er lige så godt at tage HF som STX når man vil læse til socialrådgiver. HF er 2-årig hvorimod STX er 3-årig. Så det er op til dig.

SKAL man lukke sit HF-bevis til sommer?
Svar: Hvis du er i gang med den 2-årige HF, så ja, så skal du lukke dit bevis til sommer med mindre du vil tage HF-UNI-pakken. Hvis du læser HF-enkeltfag bestemmer du selv, hvornår du lukker. Men vær opmærksom på, at til sommer er sidste frist for at lukke bevis på den gamle HF-reform. Skal man lukke på den nye reform, så kræves flere fag.

Har I besøgsdage, hvor man kan se, hvordan lektionerne er?
Svar: Nej, desværre, men vi har ÅBENT HUS i aften d. 15.1. på Hvidovre-afdelingen og i morgen d. 16.1. på Amager-afdelingen. Begge dage kl. 19. Bare kom!

Hvornår starter der nye HF-hold op på Amager-afdelingen?
Svar: Undervisningen er startet i denne uge, så kom asap og bliv indskrevet. Book evt. en tid hos en vejleder via hjemmesiden. Hvis du vil tage en 2-årig HF med start nu i januar, så skal du indskrives senest på fredag.

Jeg har ikke overskud til at tage hen til ÅBENT HUS i dag, selvom jeg ønsker at begynde.
Svar: Hvis du vil starte på HF, så behøver du ikke komme til ÅBENT HUS. Du skal kontakte en vejleder og blive indskrevet, book evt. en tid hos en vejleder via hjemmesiden.

Kan man tage en HF direkte efter 9. klasse?
Svar: Ja det kan du. For at tage en HF direkte efter 9. klasse skal du være vurderet uddannelsesparat og have opnået 4.0 i karaktergennemsnit fra eksaminerne. Hvis du søger direkte fra 9. klasse skal du søge via optagelse.dk inden 1. marts. Hvis det ikke er direkte, så er den en individuel vurdering, og du skal komme og tale med en vejleder.

Hvad gør man, hvis man gerne vil have spansk enkeltfag, og man er i gang med sit andet år på HF?
Svar: Hvis du er i gang med den 2-årige HF nu, så kan det desværre ikke lade sig gøre på grund af timerne. Så du må vente til du er færdig med den 2-årige HF og så tage spansk bagefter.

Kan man komme ind på pædagog-uddannelsen, hvis man har dumpet samfundsfag på pædagog-pakken?
Svar: Det tvivler vi på. Men det er op til dit kommende uddannelsessted, så du skal kontakte en vejleder hos dem og blive vurderet. Held og lykke med det.

Hvor er vores studenterhuer?
Svar: Det er eleverne selv, der står for bestilling af huer, men vi har spurgt en af pedellerne og han siger, at huerne er leveret og står i kælderen på Hvidovre-afdelingen. Du skal have fat i en af eleverne, der stod for bestillingen for at få din.

Hvis man vælger turbo-HF og starter her i januar, hvornår bliver man så student?
Svar: Hvis du er startet på en fuld HF med dine turbo-hold (altså vinter-hf), så bliver du student i januar 2021. Hvis du kun har valgt et enkelt fag, så afhænger det af, hvornår du tager resten af dine fag.

Jeg vil tage pædagog-assistent-uddannelsen, men er blevet afvist 7 gange. Hvad kan jeg gøre?
Svar: Det bedste for dig er at tale med Studievalg København, www.ug.dk/studievalg, så kan de hjælpe dig den rigtige vej. Hvis du skal forbedre dine karakterer på 9. eller 10. klasse niveau, så kom og tal med en af os vejledere. Book evt. en tid via vores hjemmeside. Eller ring i telefontiden ml. 8 og 10.

Er der stadig pladser på vinter-HF på Hvidovre-afdelingen nu?
Svar: Ja det er der. Du skal kontakte en af os vejledere og blive indskrevet. Telefontid ml. 8-10 eller mød op personligt mellem 10-14.

Kan man starte på basishold i dag?
Svar: Ja. Men undervisningen er allerede gået i gang i denne uge, så kontakt en af os vejledere og bliv indskrevet snarest muligt. Du kan ringe til os mellem 8-10 eller møde op mellem 10 - 14.

Har du også et spørgsmål til en vejleder?

Signe Hinge
Vejleder


vejledning@kbhsyd.dk

Skriv til vejledningen