Spanskundervisning på arbejdspladsen. Det hele startede med én ildsjæl, der ville lære spansk

04.04.2016

Kurset - spansk på HF-niveau - var enestående i den forstand at det var første gang medarbejdere fik etableret et HF-spansk-hold som selvvalgt uddannelse. Undervisningen stod HF & VUC København Syd (KBH SYD) for godt bakket op af 3F i Kastrup og SAS. Hver og en af medarbejderne havde selv valgt det intensive spanskforløb.

”At skulle sidde på skolebænken hver dag i 6 uger er i sig selv en udfordring, og at arbejde intensivt med et fremmedsprog på gymnasie-niveau er en endnu større udfordring”, forklarer Désirée Bruce fra KBH SYD, "men med 20 top-motiveret deltagere blev det en 'leg' at gennemføre forløbet".

Det hele startede med én ildsjæl, der ville lære spansk

Selve kurset blev afholdt med tilskud fra IKUF - Industriens Kompetenceudviklingsfond. Igennem SAS-medarbejdernes overenskomst har medarbejderne med IKUF ret til 2 ugers kompetenceudvikling om året. Hvis de to uger ikke er blevet brugt i en årrække er det muligt at pulje tiden sammen. Derfor fik medarbejderne i SAS mulighed for 6 ugers spanskundervisning, 7 timer om dagen, 5 dage om ugen.

Det var en ildsjæl fra SAS, der brændte for at lære spansk og som kontaktede 3F. 3F indgik derefter et samarbejde med KBH SYD, der underviser mange virksomheder på Amager. Da rygtet blev spredt om, at et spanskholdet var ved at blive til noget, var det pludselig mange, der meldte sig. Faktisk måtte nogle på venteliste.

Det var hårdt, men godt at være tilbage på skolebænken

Kursisterne på SAS-HF-spanskholdet var mellem 25 og 58 år - og for rigtig mange af dem var det 20-30 år siden de sidst havde gået i skole. Trods det var motivationen i top.

"Nogle gange kunne det godt være lidt svært at koncentrere sig, når det var sidst på eftermiddagen" forklarer Boris på 55 år, der arbejder som portør i lufthavnen. "Men det var det mindste af det. Vi fik alle en masse ud af det. Jeg har altid drømt om at lære spansk – og så var det rart at få et afbræk fra lufthavnen. Personligt tog jeg af sted på ferie i Spanien allerede 2 dage efter, at kurset var slut. Jeg skulle derhen for at øve mig. Jeg har gået Caminoen et par gange, og det skal jeg også igen til næste år. Så bliver det rart at kunne noget spansk” fortæller Boris.

Tid til personlig udvikling på arbejdspladsen

Søren, der er ”flyskubber” i lufthavnen - det der også hedder lufthavnsoperatør - er meget enig med Boris. ”Der var et rigtig godt sammenhold på kurset. Jeg har før taget AMU-meritkurser hos SAS, (på AMU-meritkurser lærer man fx at køre med truck, anhænger eller kran) men det var rigtig rart at få tid til at dykke ned i et emne, der ikke var arbejdsrelateret. Det er dét kompetenceudvikling også handler om – nemlig personlig udvikling. Og det er jeg så glad for, at vores overenskomst giver mulighed for.”

Ret til selvvalgt uddannelse

Michael Friis, der er faglig sekretær og uddannelseskonsulent i 3F, fortæller, at alle der er på den samme overenskomst som Søren og Boris har ret til de 2 ugers kompetenceudvikling om året. Det kan være hvad som helst inden for en vis prisramme. Lige nu prøve han fx at få godkendt et kursus i thailandsk. Han forklarer også, at der er mange medarbejdere, der ikke er klar over, at de har ret til de to ugers uddannelse om året. Ofte kræver det en opmærksom medarbejder på arbejdspladsen, der er med til at trække de andre med. Nå det sker, så breder det sig som ringe i vandet.

Igen til oktober

Det ser da også ud til at spansk-HF på SAS har bidt sig fast. Allerede til oktober bliver et nyt hold startet og KBH SYD er med igen – og Michael Friis har allerede nye tilmeldte.

Boris ville rigtig gerne have været med igen, men der går et år, før han har ret til uddannelse igen. Nu har han i stedet samme med de andre fra holdet lavet en spanskgruppe. Her øver de sig indtil de skal til et spansktalende land igen – eller måske skal på skolebænken igen.