Simones fem gode råd til nye e-learningskursister på KBH SYD

25.07.2017

Som e-learningskursist bliver man nødt til at være opsøgende og opmærksom. Alt er op til én selv. Jeg tror til gengæld, at man får meget mere ud af fagene. Det sidder fast, det jeg har lært.

Simones gode råd til dig, der vil læse HF som fjernundervisning

Simone har lige afsluttet første år som e-learningskursist på KBH SYD. Læs hendes gode råd til kommende kursister

Mine bedste råd er:

 • Sluk TV’et.
  Til at starte med satte jeg bare tv’et på mute, når jeg skulle studere. Men jeg fandt hurtigt ud af, at jeg skulle sætte mig ved et bord og være helt fokuseret.

 • Og lad være at prøve at springe over, hvor gærdet er lavest.
  For alle de opgaver, du skal aflevere, skal godkendes.

 • Acceptér, at det tager tid.
  Jeg vidste jo godt det var et fuldtidsstudie, for timerne står jo estimeret på SU.dk. Det var estimeret til at alle tre fag skulle tage 28 timer om ugen. Jeg endte med at bruge mere end det. Når du tager fagene som e-learning, skal du læse det hele selv, og det tager tid. Du kan ikke bare sidde og lytte, som du gør i en klasse. Desuden havde jeg ikke gået i skole siden folkeskolen, jeg skulle derfor indhente en del af min gamle viden. Jeg googlede rigtig meget.

 • Vær opsøgende og opmærksom.
  Alt er op til én selv. Jeg tror til gengæld, at man får meget mere ud af fagene. Det sidder fast, det jeg har lært. Og så kan jeg jo gå tilbage i al materialet, jeg har fået af lærerne og genlæse.

 • Hold ud.
  Det er altid sværest i starten, hvor man skal have styr på det hele. Det tager lige to måneder før brikkerne falder på plads, men så bliver det også meget nemmere.