Psykologistuderende: "På KBH SYD har jeg lært, at jeg kan noget"

08.07.2020
Maj-Britt færdiggjorde sin HF som 43-årig. Nu læser hun psykologi på universitetet.

Maj-Britt blev HF-student i 2019, og denne sommer afslutter hun sit første år som psykologistuderende ved Københavns Universitet. Studiet er udfordrende, men på KBH SYD lærte Maj-Britt, at hun kan noget - og at man ikke skal være bange for sine lærere.

“Jeg har haft en eksamen om personlighedspsykologi og en om statistik - og så mangler jeg lige lidt videnskabsteori”.

Sådan lyder det fra 44-årige Maj-Britt Tingvold Aaberg, som sidder midt i eksamensperioden ved udgangen af 2. semester på Københavns Universitet.

“Består jeg alle mine eksamener, så er jeg 20 procent psykolog denne sommer”, smågriner hun.

20 procent færdig og tættere på drømmen om at arbejde som psykolog end nogensinde før. Dels fordi Maj-Britt har fået selvtilliden til at bede om hjælp undervejs. 

Københavns Universitet hvor Maj-Britt Tingvold Aaberg lige nu forfølger drømmen om at blive psykolog.

Bliver bedre til at gå på universitetet

“Det akademiske sprog er svært, men det bliver bedre og bedre - og jeg har haft modet til at tage en snak med mine undervisere om, at jeg ikke kan hænge i, når det bliver for fjernt et sprog”, siger Maj-Britt og fortsætter:

“Før KBH SYD vidste jeg ikke, at der kunne være en relation mellem lærer og elev - men det kan der jo, og det har været brugbart at vide, når jeg skulle tale med underviserne på uni”.
- Maj-Britt Tingvold Aaberg.

Særligt brugbart blev det på 1. semester, da hun stod midt i en eksamen i - og sad fast. 

“Jeg sagde det til studievejlederne på KU, og så åbnede der sig et netværk til mig af virkelig kompetente mennesker, som fangede mig. Og det har været rigtig positivt. På et universitet som er så stort og kan virke så fjernt, så er der stadig hjælp at hente”. 

Blev mødt af lærerne på KBH SYD

Ligesom starten på universitet har været udfordrende, var begyndelsen af HF-studiet det også. Maj-Britt havde ikke gået i skole i mange år, men som 40-årig besluttede hun, at hun ville opnå drømmen om at blive psykolog - og søgte ind på KBH SYD:

“Da jeg stod på skolen, fortrød jeg, for med mig i bevidstheden rungede min gamle lærers ord om, at jeg var dum”.

Heldigvis blev hun mødt af nogle lærere, som viste hende, at de ville hende.

“På KBH SYD har jeg har lært, at jeg kan noget. Og at jeg godt må være der, tror jeg faktisk. Det er noget, jeg lærte af lærerne - det med at man ikke skal være bange for sine lærere.

Det er enestående, at man vil sine kursister på den måde, som folk vil det ude på KBH SYD - og det er alle ansatte: pedeller, lærere, alle medarbejdere”.
- Maj-Britt

“Jeg skal være psykolog, og det siger jeg selvom, jeg har grædt og ville melde mig ud, så ved jeg stadig, at det er det, jeg skal være. Det vildeste er, at jeg ved bare, at jeg bliver god til det. Det var min drøm, da jeg gik på HF, og det er det stadig”. 

Drømmer du også om at læse videre på universitetet? Tag en snak med en vejleder

Tre måder du kan få adgang til en lang videregående uddannelse på

 • Læs HF-enkeltfag og hæv nogle fag

  Hvis du vil fortsætte på en lang videregående uddannelse fx på universitetet, kan du supplere din HF med en overbygning, når du læser enkeltfag.

  Her skal du løfte to fag til højere niveau. Et fag skal løftes til A-niveau og et skal løftes til B-niveau.

  Du kan vælge at tage din overbygning som enkeltfag, inden du lukker dit eksamensbevis.

 • Læs et par ekstra fag efter din HF

  Du kan udvide din HF med to ekstra fag på den supplerende overbygning. Det kan du gøre fra august til december her på KBH SYD. 

 • Læs fagpakken Science+!

  Før andet år af den 2-årige HF, skal du vælge fagpakke. HF Science + er til dig, der er fagligt ambitiøs, og som ønsker at læse videre på universitetet inden for det naturvidenskabelige felt. Denne fagpakke er specielt rettet mod de lange videregående uddannelser.

  Vær opmærksom på, at denne HF-fagpakke indeholder flere timer end de andre fagpakker.