Project Upcomings: Hvem har den bedste iværksætteridé?

05.05.2017
KBH SYDs to erhversøkonomiklasser konkurrerer om den bedste iværksætter-idé med Project Upcomings

Project Upcomings 2017

Konceptet er simpelt

  • 8 grupper konkurrerer imod hinanden. 
  • I grupperne skal de finde på den iværksætteridé, som de tror, bedst kan slå igennem - og lægge grunden for en bæredygtig virksomhed. 
  • Den 10. maj er dagen, hvor vinderen skal findes. Kl 14-16 på Hvidovreafdelingen.
  • Alle grupper skal pitche deres idé overfor et udvalgt panel bestående af bl.a. Rektor Peter Zinckernagel, Uddannelseschef Jacob Kjærgaard og Kommunikationsansvarlig Tille Sara Nielsen
  • Den bedste idé vinder. Og der vil være en præmier på spil.

Grupperne skal fx både se på koncept, konkurrencestrategi, segmentanalyse, regnskab og organisationsstruktur.

Her på siden vil vi præsentere gruppernes idéer kort. Vi vil løbende opdatere, når der kommer mere indhold fra de ihærdige elever. Læs om elevernes idéer længere nede.

Må den bedste gruppe vinde!

Project Upcoming har været en succes fra start. Eleverne fortæller vidt og bredt om deres idé. Det er et fag, som de virkelig føler at de kan bruge til noget, fortæller lærer-Emir
De to erhvervsøkonomilærere er meget imponeret over elevernes virkelyst og innovationtanker .

Projektet er kommet godt fra start, og lærerne er begejstrede for elevernes gode ideer og engagement. 

”Jeg mangler at få feedback fra nogle af vores grupper" fortæller Sarah med et stort smil. "Men jeg ved fordi de arbejder så ihærdigt, at de ikke har tid. De er meget engagerede og der bliver diskuteret højlydt på gangene. Jeg er faktisk meget imponeret over dem. De har kun haft erhvervsøkonomi i et halvt år. Så det er en stor mundfuld. Det de har sværest ved, har nok været prissætning og finde ud af hvor eget ting koster. For det er jo kun fiktivt,” fortæller Sarah, der er erhvervsøkonomi-lærer på Amager-afdelingen.

”Ja" siger Emir."Nogle af grupperne er virkelig topmotiveret. De fortæller vidt og bredt om deres idé. Det er et fag, som de virkelig føler, at de kan bruge til noget. Særligt fordi det er cases der driver teorien. Cases får, det de skal lære, til at sidde fast”. Emir er erhvervsøkonomi-lærer på Hvidovre-afdelingen

 

Amager-afdelingens idéer

Motivationen

Kort fortalt er "Motivationen" produktnavnet på små skærme, der skal sidde på de enkelte maskiner i fitnesscentrene. På skærmen vil der være videodemonstrationer af, hvordan man bruger maskinerne. Gruppen overvejer også på at udvikle en app. ”Motivationen” skal primært være til de unge, som ikke har lyst eller råd til at bruge en personlig træner.

iGotU

Drengene i denne gruppe vil have, at vi skal kunne låne mobil-strøm at hinanden. Hvis du ikke har noget strøm på din mobil, kan du med et lille kabel få noget strøm hos kammeraten, som stadig har strøm på sin mobil. Det er et problem rigtig mange mennesker står med daglig, derfor vil gruppen primært bruge investeringsmidler til udvikling af produktet frem for markedsføring.

Smellylicious

Meget mascara lugter dårligt, og derfor vil denne gruppe producere en mascara, der dufter dejligt. Det skal være et produkt til de 12-30 årige, og det skal være til at betale.

Nikotinstav

Gruppen her vil lave en nikotinstav, der skal hjælpe rygerne til at stoppe med at ryge. Den skal fungere på samme måde som fx en p-stav, og afgive milde doser af nikotin i kroppen, så brugeren ikke får trang til at ryge. Altså et alternativ til nikotintyggegummiet. En af udfordringerne for gruppen kan være, om folk tror nikotin er farligt. Sundhedsskribenten og forskeren Bente Klarlund skriver bl.a. at selv om nikotin har bivirkninger, ” […] er der ikke er ret mange vaner, der er lige så farlige som rygning. Det er ikke bare bedre, men meget, meget bedre at tygge nikotinen end at inhalere den sammen med alle de møgstoffer, der er i cigaretterne.” Så er spørgsmålet bare om gruppens produkt er endnu bedre end nkotintyggegummi, og det kan konkurrer med nikotinprodukter, som allerede er på markedet. (Kilde)

 

Hvidovre-afdelingens idéer

Sund sandwich-bar i Hvidovre

Denne gruppe vil starte et sundt alternativ til pizzeriaer og shawarma-restauranter ved Friheden station. Råvarerne skal være sunde og årstidsbestemte. Målgruppen er 0-102 år - alle i nærheden, som vil have god næringsrig mad.

Nanna, der er uddannet kok vil stå for maden. Ruth kommer til at stå for regnskabet og Diana vil stå for markedsføringen.

Fitnesscafe

Vi bliver i det sunde hjørne. Denne gruppe vil nemlig lave en niche-café, hvor du kan sippe protein-shakes og juice, og spise sunde snacks og sandwichs, når du er færdig med dagens træning. Fitnesscaféen skal ligge i nærheden af et fitnesscenter. Gruppen forestiller sig, at det vil være de 15 - 35-årige, der vil bruge caféen.

Oriental Jewelry

Guldsmykker kan være meget forskellige afhængig af hvilken mode, du følger. Denne gruppe vil sælge guldsmykker primært til pakistanere, indere og afghanere. De efterspørger nemlig guldsmykker, der ser ud på en særlig måde. Butikken skal ligge på Nørrebrogade, hvor der i forvejen er mange af sådanne butikker - så ved kunderne, hvor de kan finde butikken. En stor andel af kunderne vil formentlig være giftelystne 18-35 årige kvinder. Gruppen vil undervejs uddanne sig og lære om guldsmykkebranchen.  

Engangsbatterier til smartphones

Denne gruppe har valgt at udvide et forretningsområde, som en af deltagerne allerede er i gang med. Han sælger engangsbatterier til android- og apple-telefoner, som kan købes på udvalgte diskoteker. Mange oplever nemlig, at deres telefon løber tør for strøm i løbet af en aften i byen. Gruppen vil gerne udvide deres afsætningsområde, så det både gælder flere gå-i-byen-steder, og også andre hippe steder, hvor ungdommen mødes.