Peter Zinckernagel fratræder som rektor

08.02.2021
Peter Zinckernagel har været rektor på skolen i lidt over 10 år og har en del af årene også siddet som næstformand i bestyrelsen for Danske HF & VUC.

Peter Zinckernagel fratræder sin stilling efter aftale med bestyrelsen, indgået fredag d.5. februar, og er dermed ikke længere rektor på HF & VUC  København Syd.

Peter Zinckernagel har været rektor på skolen i lidt over 10 år og har en del af årene også siddet som næstformand i bestyrelsen for Danske HF & VUC.

”Vi har i bestyrelsen værdsat samarbejdet med Peter Zinckernagel. Peter har med stor professionalisme løst de økonomiske udfordringer, som skolen stod i, da han kom til. Desuden har Peter de sidste par år gennemført ønsket om at få flyttet den ene skole-afdeling til en ny og mere attraktiv beliggenhed på Amager. Samtidig er det lykkedes at få formet skolens medborgerskabsprofil, og få skolens pædagogiske strategi udviklet og sat i praksis, med stort fokus på elevernes gennemførelse”, siger bestyrelsesformand Klaus Nørskov.

Peter Zinckernagel startede som rektor på skolen i efterår 2010, hvor skolen stod i en dårlig økonomisk situation og har formået at få skolen til at vokse sig til en stor og stærk skole, så den nu er et af Danmarks store VUC og HF-centre.

”Jeg er stolt af at have været med til at skabe en skole, hvor vi virkelig har formået at sætte den enkelte elev i centrum. Med de meget stærke pædagogiske kræfter, som vi har formået at tiltrække gennem årene, har skolen et fantastisk hold af lærere, administrative medarbejdere og ledere, der er stærkt engagerede i at give eleverne de bedste muligheder for at vokse og udvikle sig til stærke, handlekraftige borgere i et demokratisk samfund”, fortæller Peter.

Peter er naturligvis vemodig over at stoppe på skolen: ”Det er elever og kolleger, som jeg holder meget af, men jeg er samtidig tryg ved at lærere, medarbejdere og ledere vil drive skolen videre på bedste vis, og personligt er jeg nu spændt på det nye arbejdsliv, der står foran mig.”

Bestyrelsen, ledelsen og medarbejderne vil nu gå i gang med at diskutere kravene til rektor fremover, og der er ved at blive indgået aftale med et eksternt rekrutteringsfirma om at finde en ny kandidat til posten.

”Vi håber, at en ny rektor kan starte før sommerferien”, oplyser Klaus Nørskov, bestyrelsesformand.

Skolens bestyrelse har konstitueret uddannelseschef Pernille Crow som midlertidig rektor, indtil en ny tiltræder.