Pernille og Helle troede ikke på sig selv for 5 år siden

24.06.2015
Pernille og Helle er beviser på, hvordan man kan komme videre i livet, selvom man har rigtig dårlige karakterer fra 9. eller 10. klasse og oven i købet er ordblind. Man skal ikke give op.

Pernille og Helle er to fightere. De har begge oplevet, at være et sted i livet, hvor de ikke troede på, at de kunne blive til noget eller få en videre uddannelse. Men det kunne de. Og det var vores vejleder Hanne Arnskov, der gav dem modet. I torsdags kom de forbi og sagde tak – og var meget stolte over at vise deres huer til Hanne.

Veje Videre på KBH SYD

Pernille Enevold Voigt startede på Veje Videre i 2010. ’Veje Videre’ er navnet på vores uddannelsestilbud for 9.klasse for ordblinde. Pernille havde meget dårlige skolepapirer og ubehagelige erfaringer fra sin tid i folkeskolen, men hun blomstrede hurtigt op på VUC og fik meget flotte karakterer på 9.kl.- niveau. Året efter fortsatte hun på F-E-D niveauer stadig med tip top karakterer. På grund af sin ordblindhed valgte Pernille at tage til Vestegnen HF og VUC, da hun skulle videre på HF. Hun er nu færdig og går rundt med et 12-tal i mundtlig dansk. Oprindeligt ville hun være sygeplejerske, men de gode karakterer har givet hende blod på tanden, så nu vil hun være finansøkonom.

Helle Christiansen havde allerede taget en 10. kl. på efterskole, da hun kom til Hanne i vejledningen for 4 år siden. Men hun havde dårlige karakterer. Så hun startede hos os på Veje Videre i 2011. Men da Helle kun var 17 år på det tidspunkt, ville hendes bopælkommune ikke betale for, at hun skulle gå på VUC, så hun måtte hurtigt holde op igen. Det ville Helle dog ikke finde sig i, så hun klagede til kommunen og brugte som argument, at "hun var et ungt menneske, der virkelig prøvede at få bugt med sin ordblindhed, få en uddannelse og komme videre med livet og så ville kommunen ikke hjælpe hende".

Nu med hue på

Helle endte med at få lov til at gå i skole og bestod, men mistede en del undervisningstid på grund af problemerne med kommunen. Efter Veje Videre-forløbet fik hun ligesom Pernille mod på at komme på HF, og hun kom i klasse med Pernille.

Helle vil nu søge ind på Københavns Universitet, hvor hun vil læse biologi.