”Paludan skal bekæmpes med positivitet. Den dag smilte jeg bare hele dagen”

19.04.2019

Positivitets-event i Urbanplanen

Sami Al-atabi, fra 1. C på HF & VUC KBH SYD, og hans venner fra Pass The Sauce arrangerede et større positivitets-event i Urbanplanen den samme dag, som Rasmus Paludan havde meldt sin ankomst. Det var en stor succes. 300 mennesker hyggede sig med musik, fodbold, kage og saftevand. Og Paludan måtte stå og snakke med sig selv.

”3 dage før Rasmus Paludan skulle afholde sin demonstration i Urbanplanen så vi facebook-eventet for hans demonstration, hvor han opfordrede til at folk kom og støttede op om det han gør” fortæller Sami. Ifølge Sami er Paludans mission at provokere for at få nogle vilde og voldsomme reaktioner for derefter at kunne udstille de værste sider ved folk, særligt muslimer fra ghetto-områderne. Det er det, han er ude efter.

”Min ven Ian Nico Abundo kontaktede os i PTS - Pass The Sauce, og så mødtes vi straks til et møde og gik i gang med at ide-generere på, hvad vi kunne gøre for, at de unge holder sig væk fra Paludan, så han ikke får opmærksomhed, når han kommer og demonstrerer i Urbanplanen.” For det er sådan, at man vinder over Rasmus Paludan, mener Sami. PTS besluttede at lave et positivitetsevent i Urbanplanen samme dag, Paludan ville ankomme. Eventet skulle strække sig fra 13 til 18, for Paludan havde annonceret, at han kom fra 14-17.  Det vigtigste for Sami og hans venner fra Pass The Sauce var, at børnene og de unge fra Urbanplanen holdt sig væk fra Paludan.

Vores aktion i Urbanplanen var en stor succes, langt fra Rasmus Paludans negativitet. Det var bare ren positivitet og alle havde det sjovt. Den dag smilte jeg bare hele dagen”,
- Sami Al-atabi, 1. C

Den dag smilte jeg hele dagen

Det viser sig, at PTS’s strategi virkede. ”Vores strategi var at ignorere ham, så bliver han mindre relevant og til sidst er han glemt”, siger Sami. ”Vores aktion var en stor succes, langt fra Rasmus Paludans negativitet. Det var bare ren positivitet og alle havde det sjovt. Den dag smilte jeg bare hele dagen”, fortæller Sami. ”Vi havde det så godt for vi koncentrerede os om noget andet. Vi havde alle sammen en sejrs-følelse den dag. Jeg glemte helt, at Paludan var der. Jeg havde for travlt med at skære kage og med at optræde med min musik. Vi tog et kæmpe gruppebillede og der var masser af frivillige, der hjalp til.”

Eventet blev kun annonceret på Facebook og kom først op 2 dage før. Men der kom over 300 mennesker til Pass The Sauce’s event. Siden den dag er der hver dag nogle, der kommer op til Sami eller en af vennerne fra PTS og roser eventet, og siger, at det var sejt gjort. Partnerskabet i Urbanplanet har også skrevet en artikel og der er kommet sindssygt mange glade reaktioner. Alle i Urbanplanen er glade for eventet. Der var smæk på”, fortæller Sami. PTS fik ikke hjælp fra kommunen, så de besluttede at tømme fælleskassen for penge og bruge dem på eventet til bl.a. præmier, kage og saftevand.

KBH SYD er en medborgerskabsskole og det betyder, at vi gør meget ud af, at eleverne lærer om ligeværd, ytringsfriheden og handlemulighederne i et demokratisk samfund. Det glæder mig, at se hvordan Sami og hans venner udviser handlekraft i forhold til deres sag.
- Peter Zinckernagel, rektor

Vi glemte alt om Paludan

På selve dagen ankom Paludan med 20-30 politibetjente rundt om sig, så de fyldte godt op og var svære at undgå at lægge mærke til. Ifølge Sami provokerer Paludan med sine udtalelser og venter ellers bare på, at folk lader sig provokere. Ofte sviner han folk umotiveret til, kaster med koranen eller sætter ild til den. Alt sammen for at opnå en voldsom reaktion hos tilskuerne. ”Jeg har set på en af videoerne, at han sviner en lille 11-12 årig pige til og kalder hende luder. Det går ikke.” siger Sami.

Men der var ikke rigtig nogen, der gik op til ham den dag i Urbanplanen, for alle var optaget af positivitets-eventet. Sami fortæller, at Paludan desperat prøvede at få opmærksomhed. ”Han stod og sagde ’Hvis der er nogen, der vil snakke med mig, så må i godt kommer herop. Hvis der ikke er nogen, der gider at snakke med mig, så snakker jeg bare med mig selv’, og så talte han videre”, fortæller Sami.

Sami var en af musikerne til positivitets-eventet, der skulle trække opmærksomheden væk fra Paludan.

Vi vil inspirere andre til at lave tilsvarende aktioner

”Det er ikke sidste gang, jeg gør sådan noget her. Vi gjorde det, som vi synes, var det rigtige og det virkede”, slutter Sami af. ”Vores event kan forhåbentlig inspirere andre by-områder til at gøre noget tilsvarende, hvis Paludan melder sin ankomst.”

Sami synes, at HF & VUC KBH SYD som skole skal blive ved med at inspirere til, at man er aktiv og følger sit hjerte og sine drømme. Det er svært at inspirere andre til at være aktive og udføre aktioner, for det kræver meget frivilligt arbejde og man bruger sin fritid. Men ifølge Sami skal man bare blive ved med at snakke om det. ”Det er svært. Der skal også være en drivkraft hos folk selv. Men bliv ved med at snakke om, hvad man kan gøre på skolen og i undervisningen. I PTS bliver vi ved med at sprede ordet, gennem vores venner, gennem facebook, fortæller det til flere og flere og vi snakker om det hver dag. Vi har ikke bare afviklet eventet her og så siddet med hænderne i skødet. Nej, vi bliver ved med at snakke om det, til venner og familie, på de sociale medier, vi bliver ved, vi smider genertheden, lader os interviewe, som lige nu” smiler han.

KBH SYD er en medborgerskabs-skole

KBH SYD har en vision om, at medborgerskab skal være fundament i alt, hvad vi gør på skolen. Medborgerskab betyder, at man med viden og holdninger handler i og bidrager til et demokratisk samfund. Ledelsen på skolen har den vision, fordi vi ved, at det at være en dygtig studerende, at kunne tage ansvar i de fællesskaber, som man er del af, og at kunne tage lederskab i eget liv hænger sammen, og vi er overbeviste om, at de tre evner styrker hinanden.

"KBH SYD er en medborgerskabsskole og det betyder, at vi gør meget ud af, at eleverne lærer om ligeværd, ytringsfriheden og handlemulighederne i et demokratisk samfund. Det glæder mig, at se hvordan Sami og hans venner udviser handlekraft i forhold til deres sag", siger rektor Peter Zinckernagel.

Læs mere om KBH SYD som medborgerskabs-skole her.

5 små koncerter blev det til i Urbanplanen, da Pass The Sauce arrangerede deres positivitets-event. Her synger Sami.

PTS - Pass The Sauce

  • PTS har sit udspring i Urbanplanen. Det er en gruppe drengevenner, der har kendt hinanden i mere end 15 år og de vil noget med livet. De har et stærkt fællesskab, er kreative og besidder alle en indre drivkraft om at ville noget med livet. For et lille halvt års tid siden etablerede Sami og hans venner PTS for at støtte hinanden i at udleve deres drømme, både hvad angår studier og job og kreative interesser. De smider penge i en fælleskasse hver måned og så vedtager de løbende, hvordan pengene skal hjælpe én med at leve sin drøm. Samis personlige drøm er for eksempel at lave en tegnefilm. PTS er et moderselskab, men intentionen er at det skal sprede sig. Der er allerede nu forskellige grene inden for PTS med forskellige emner: Sami er med i afdelingen for tegnefilm, der er også en afdeling for poesi, en afdeling for sociale medier og en for musik. Det meste holder sig inden for entertainment.