På AVU BaseCamp får jeg min selvtillid tilbage

16.06.2017

”På AVU BaseCamp har jeg fået min selvtillid tilbage. Skolegangen er meget forskellig fra en normal skole, for vi arbejder meget med psykologi, tanker og selvtillid”, siger Sanaullah.

Uafklarede omkring fremtid, uddannelsesønsker og karrierevalg

Sanaullah går sammen med blandt andre Susanne, Milissa og Emilie på AVU BaseCamp-forløbet på HF & VUC København Syd. Der er allerede 17 elever, der går på holdet, som blev sat i verden for kun 2 måneder siden. Eleverne er alle over 18 år, og har det til fælles, at de endnu ikke har færdiggjort 9.-eller 10.klasse og indtil nu været uafklarede omkring deres fremtid, uddannelsesønsker og karrierevalg.

Alle typer kan komme her, alle taler sammen og vi er trygge ved hinanden. Man er åben overfor hinanden og viser respekt.
- Milissa

I klassen taler vi om, hvordan vi har det

”Jeg har haft svært ved at komme af sted om morgenen, når jeg har gået i skole. Men det hjælper, når vi her på holdet snakker om selvtillid, selvværd og tanker, og jeg på den måde får vendt de svære ting til noget positivt”, fortæller Susanne, der ikke har haft noget med skole at gøre i 9 år.

På AVU Basecamp er skolegangen langt fra normal klasseundervisning. Milissa, som tidligere har gået i specialklasser i Hvidovre, har aldrig tidligere prøvet, at man starter dagen med at tale om, hvordan man har det, ”og det er fedt, at man også slutter dagen på den måde, med at fortælle hvordan dagen er gået”, fortæller Milissa.

Det er fedt, at vi laver logbog hver fredag om, hvordan ugen er gået. Det er spændende.
- Susanne

Viser respekt overfor hinanden

”Det er rigtig godt at gå her, hvis man ikke har gået i skole i lang tid, det hjælper til, at man kommer i gang igen.” fortæller Emilie. ”Det er også godt, at det faglige kommer hen ad vejen med flere faglige opgaver og projekter. Og så lærer vi også at blive mere åbne over for andre og hinanden.

På AVU BaseCamp har eleverne selv valgt en række værdiord, som hænger på væggen i klassen. Det betyder, at de hver dag bliver mindet om, hvilke regler der gælder, når man er sammen. En af værdierne er, at man altid viser respekt for hinanden. Det har skabt en tryghed om, at det er okay at være ærlig om, hvordan man har det lige nu, om man går i stå eller bare generelt har en dårlig dag.

Eleverne på AVU BaseCamp har selv valgt en række værdier, der gælder, når man er sammen med de andre. Det skaber tryghed med hinanden.

Det trygge rum er det allervigtigste

Anne Jakshøj og Heidrún Bjarnadóttir Back, de to lærere på BaseCamp, ser imponerende fremgang hos eleverne. ”Det trygge rum er noget af det allervigtigste, vi har skabt, det hjælper til at styrke relationsevnen, som er afgørende for evnen til at lære”, siger Anne. Ifølge Anne er flere af eleverne godt i gang med at bryde svært indgroede vaner i forhold til deres skolegang. De har lært, at det er legalt at sige: ”nu kan jeg simpelthen ikke mere, nu går jeg i sort, nu har jeg lyst til at gå hjem, men det fantastiske er, at de går ikke hjem. De siger det i stedet for højt, og så holder de en pause eller laver noget andet, og lidt efter er de klar til at gå videre med opgaven igen”. Det er en afgørende forskel, hvis man vil blive i stand til at komme videre og blive klar til at færdiggøre en uddannelse, ifølge Anne.  ”Vi har jo elever på holdet, som vitterlig aldrig er mødt op til et bestemt fag i folkeskolen, de er bare gået hjem fra skolen eller ladet være med at møde op. Det er vores opgave at hjælpe dem med at bryde den vane, så det er der, vi tager fat”, fortæller Anne. 

Ud af de 17 elever har 13 nu valgt en uddannelse efter sommerferien og er blevet tilmeldt i vejledningen.

BaseCamp er for alle, der ikke har en færdig 9.- eller 10.-klasse. Forløbet anbefales til alle, der tidligere har afbrudt skolegangen en eller flere gange, eller folk, der har dårlige erfaringer med at gå i skole. Det anbefales også til folk, der har været væk fra skolen i mange år.

Kontakt Vejledningen på HF & VUC København Syd hvis du vil høre mere eller tilmeldes. Der er løbende optag på holdet.

På BaseCamp har jeg fået min selvtillid tilbage. Skolegangen er meget forskellig fra en normal skole, for vi arbejder meget med psykologi, tanker og selvtillid.
- Sanaullah

Hvem kan gå på BaseCamp i København

 • Alder

  Alle over 18 åpr.

 • Mangler motivation

  Mangler du motivation for at blive færdig med din 9. - eller 10. klasses eksamen, så få den her på BaseCamp.

 • Mange år uden for skolen

  Har du holdt pause fra skolen i mange år, så er det her en god måde at komme i gang.

 • Afklaring

  Mangler du afklaring på, hvilken ungdomsuddannelse, der passer til dig, så finder du ud af det her.