OBS
Nyhed

Ordblind elev og digter sender bidrag til Unge Ord 2022

Ordblind elev og digter sender bidrag til Unge Ord 2022

Hinda begyndte at skrive digte tilbage i august 2022, og for hende er det nu blevet en nødvendighed. ”Jeg skriver lidt hver dag, nogle gange på vej til skole. Jeg skriver for at udfordre mig selv, og på en måde lukke verden ude”, fortæller hun.

Selvom Hinda ikke har skrevet særlig længe, så er hun kommet langt. Hun er nemlig ordblind, men har lige som mange andre ordblinde mange nederlag med sig fra skolen, og har skiftet skole en del gange. Hun fandt først ud af at hun var ordblind som 21 årig.

Efter et smut forbi sosu-uddannelsen er Hinda nu i en alder af 24 år godt på vej af den livsbane, hun gerne vil ned af. Hun læser HF her på KBH SYD, drømmer om at blive pædagog, og har psykologi som sit yndlingsfag. Om bare et år, kan hun kalde sig student og kan søge videre på pædagogseminariet. Hun ser dog ikke sin ordblindhed som en synderlig forhindring længere, heller ikke når hun skriver sine digte.

Hun fortæller, at det kan tage hende lang tid at skrive et digt, men det er ikke fordi hun er ordblind. Det tager hende tid, fordi det skal være de rigtige ord. ”Et digt er ligesom at se et billede for sig,” forklarer hun. ”Tit spørg jeg mine venner, hvad de synes.” På den måde får hun vennernes perspektiv på det, hun skriver, for som hun siger ”vi læser alle ordene på forskellige måder og med forskellige synsvinkler”.

Selve digtet som Hinda har indsendt til konkurrence Unge Ord 2022 ligger hende meget nært. ”Jeg skriver om mine følelser og lige fra hjertet”, fortæller Hinda om digtet, der blandt andet handler om, hvordan hun oplever at andre ser hende, når hun går på gaden med tørklæde, og hvordan de måske misforstår, hvad tørklædet betyder for hende. Hun slutter digtet med ” Det er min stemme. Og ingen skal tage den væk fra mig. Min frihed, min beskyttelse. Jeg elsker mit tørklæde. Jeg elsker mit tørklæde”.

 

 

 

Læs hele Hindas digt, som er indsendt til konkurrence "Unge Ord" her:

Mit tørklæde, min ret

Jeg står op om morgenen
Kigger mig selv i spejlet
Tager mit tørklæde på 
For det er et påbud fra min gud
Jeg går ud af døren
Det blæser udenfor 
Mit tørklæde flyver fra min ene skulder til den anden

Jeg elsker mit tørklæde 
Jeg elsker mit tørklæde
Jeg går rundt i København med mit tørklæde
Folk uden tørklæde kigger på mig
Fordi jeg undertrykker dem

Fordi jeg er en muslimsk kvinde
Dette skal de dog vende sig til
Fordi det er vores verden 
Dette er vores realitet 
Jeg elsker mit tørklæde
Jeg elsker mit tørklæde

Jeg har ret til at have tørklæde på
Jeg har ret til at gå med tørklæde
For det er en del af min identitet 
Jeg elsker mit tørklæde
Jeg elsker mit tørklæde 

Fingerene væk fra mit tørklæde 
For jeg tog et valg 
Og det valg skal ingen bestemme over mig
Jeg elsker mit tørklæde 
Jeg elsker mit tørklæde 

Det er min stemme 
Og ingen skal tage den væk fra mig
Min frihed, min beskyttelse 
Jeg elsker mit tørklæde 
Jeg elsker mit tørklæde