Nyhed - Landets VUC'er appellerer til politikerne "Husk VUC i finansloven"

Sedler og mønter

Opråb til politikerne: Husk VUC i finansloven

Rektor Laila Emiliussen fortæller hvorfor hun elsker VUC

Opråb til politikerne: Husk VUC i finansloven 2022

Laila Emiliussen-Hougaard, rektor på HF & VUC København Syd, elsker VUC. "...For på VUC er der stor faglighed og plads til forskelligheder. Fx til dem, der skal videre i uddannelse og job. Eller til dem, der har brug for en fleksibel tilrettelæggelse, hvor uddannelse og job skal hænge sammen."

Laila Emiliussen er ligesom de øvrige rektorer på landets VUC'er bekymret for VUC's fremtid. Gang på gang bliver vi som sektore glemt i finansloven og vilkårene på landets VUC'er er lige ved at få skolerne til at bryde sammen. VUC-sektoren ønsker politisk fokus på VUC'ernes betydning for at sikre uddannelse til alle danskere.

I VUC-sektoren håber vi på, at politikerne vil være med til at redde VUC'erne og bevare den mulighed for uddannelse, som VUC står for. Til at sikre at der er en mulighed for alle, der ønsker at uddanne sig og efteruddanne sig, på trods af, at man ikke lige kom den lige vej gennem uddannelsessystemet i første hug. VUC uddaner voksne og unge og er med til at sikre lighed, integration, fællesskab og at flere får en uddannelse. Når flere får en uddannelse, skaber vi også en dygtigere arbejdsstyrke. Det er godt for Danmark, og det er godt for det enkelte menneske.

Lige nu er næste års finanslovsforhandlingerne i gang. Som et af landets store VUC'er krydser vi fingre på HF & VUC KBH SYD for at der vil komme et politisk fokus og flertal om at holde hånden under VUC-sektoren, for lige nu står flere af VUC-afdelingerne ude i landet til at lukke, så det er nu, det gælder

#vielskervuc #huskvucifinansloven