Ny skolebygning skal understøtte fællesskabet

19.12.2019

HF & VUC KBH SYD åbner en skole på Amager Strand i sommeren 2020. Med den nye skolebygning fokuserer KBH SYD på lys, luft og fællesskab - og det er en vigtig prioritering, mener elevrådsformand på Amager-afdelingen Mikkel Hvingtoft. 

“Selve bygningen er jo superfed - intet ondt mod den nuværende skole, men den nye er bare lækker”, siger Mikkel Hvingtoft, elevrådsformand på KBH SYD’s Amager-afdeling.

Sammen med skolens bestyrelse har han netop været ude at se den nye skole, der fra sommeren 2020 skal danne rammerne om den ene af afdelingerne af HF & VUC KBH SYD.

Og begejstringen fra elevrådsformanden er stor - men ikke kun for udseendet. Mikkel mener nemlig, at de nye omgivelser kommer til at have en positiv indflydelse på elevernes skolegang og sammenhold. 

 

Indretning kan have positiv effekt på elevers skolegang 

Flytningen blev bekræftet i sommer, og siden da har lærere, ledelse og øvrige medarbejdere arbejdet på at skabe en innovativ skole. Det arbejde har i høj grad kredset om at skabe en skole, der understøtter skolens tilgang til læring: lærere og medarbejdere møder den enkelte elev, hvor han eller hun er, men selve læringen foregår i fællesskabet.  

Som det ser ud nu, kommer den vision til at præge skolens indretning. I indretningen prioriteres nemlig både store og små fællesarealer, hvor intentionen er, at elever udnytter pladsen til gruppeaktiviteter - både i og udenfor skemalagt undervisning. Der er blandt andet prioriteret et centralt og åbent kantineområde, som bryder med to etager, og åbner hele den ene fløj op med højt til loftet, ovenlysvinduer og masser af siddepladser. Drømmen er, at rummet bliver skolens hovedpulsåre og samlingspunkt. 

IKEA var de tidligere ejere af bygningen, KBH SYD skal overtage. I skrivende stund ser det fremtidige kantineområde, derfor således ud. Planen er at beholde den åbne, lyse struktur og skabe et samlingspunkt for eleverne her.

Og ifølge Mikkel Hvingtoft er det helt rigtigt set. Han mener nemlig, at et stort fællesområde kan få en positiv effekt på elevernes skolegang: 

“Det er en genial idé, for det kommer til at gøre, at man kommer tættere på de andre i frikvartererne - på tværs af klasserne. Det der ofte hjælper mig personligt, hvis jeg har et problem i skolen, det er sparring med mine venner og skolekammerater - så det er fedt, at indretningen understøtter det fællesskab”, siger han. 

Lige ved metroen

Skolens flytning betyder, at der vil være en del forbedringer for elevernes skoleoplevelse.

Blandt forbedringerne lyder blandt andet et bedre indeklima, bedre muligheder for gruppearbejde og ikke mindst meget bedre muligheder for offentlig transport. 

Mange Amagerkanere har svært ved at komme til skolens nuværende adresse med offentlig transport, men det bliver langt nemmere at komme til den nye skole, der ligger lige ved Kastrup-metrostation og busserne 5C og 2A. Det er de tre mest centrale trafikårer på Amager. Men Mikkel Hvingtoft mener, at lokationen har flere fordele end blot den offentlige transport.

“Beliggenheden er meget bedre, men ikke kun i forhold til transport. Også oplevelsesmæssigt ligger skolen bedre. For biologiholdene er der lige nu meget begrænsede muligheder for at tage på tur i Tårnby, men man kunne godt forestille sig, at der ville blive mulighed for udflugter til Den Blå Planet, som ligger lige overfor den nye skole”, siger Mikkel Hvingtoft. 

Selv kommer han ikke til at opleve skolelivet i den nye bygning, da han bliver færdig på KBH SYD til januar og derfor ikke når at indvi den nye skole, men generelt oplever Mikkel Hvingtoft, som elevrepræsentant, at stemningen for flytningen er god: 

“Det virker som om, at rigtig mange elever er positive, fordi det bliver en skole, der er mere up to date end den nuværende”, fortæller han. 

KBH SYD flytter adresse i 2020

  • Amager-afdelingen flytter til Amager Strandvej 390 i sommeren 2020. Skolen planlægger skoleårets start til august i den nye bygning samt formel indvielse med borgmesteren, der klipper snoren.

    Arbejdet med indretning er i fuld gang og selve ombygningen går i gang i starten af det nye år.

Foto af den nye skole på Amager Strandvej 390 - blot tre minutter fra Kastrup Metrostation.