Nyhed - Ny skole: Officielt har vi nu indtaget Amager Strand

Indvielse af ny skole
"Så vil jeg her på medborgerstedet her i midten af skolen, i caféen, sige, at jeg glæder mig til, at vi sammen gør denne her drøm til virkelighed!", siger rektor Peter Zinckernagel
Forhenværende rektor holder tale
Rektor Peter Zinckernagel

“Vi i elevrådet vil gerne takke vores dejlige rektor Peter for, at vi har få lov til at åbne festen i dag - og det har vi fået lov til, fordi vi i elevrådet fik den fantastiske ide´ at invitere vores fantastiske borgmester til det her fantastiske arrangement!” Sådan lød det, da elevrådsformand Lærke i dag bød velkommen til den officielle indvielse på vores nye skole på Amager Strandvej 390 fredag.

Elevrådet bød velkommen

Vi var lidt udfordrede af vejret, men over middel på humøret, så der var pølser og øl og sodavand og hjem-is bil udenfor, men vi rykkede indenfor til taler og sang. Elevrådsrepræsentanterne Brian Bruun og Lærke Brendstrup modtog Tårnbys borgmester på den røde løber sammen med rektor. Og borgmester Allan S. Andersen og elevrådsformand Lærke klippede sammen den røde snor midt i cafeen og åbnede (helt officielt!) vores nye lækre HF & VUC på Amager Strand!

Dagen gik med skønne taler fra borgmester Allan S. Andersen, bestyrelsesformand Klaus Nørskov og rektor Peter Zinckernagel, grillmad, sodavand, rundvisninger i den flotte nye skole, håndsprit og opdelte zoner.

Alle mennesker har ret til en uddannelse

Bestyrelsesformand Klaus Nørskov holdt en fantastisk tale om skolen. Han sagde blandt andet: "Noget af det, der ligger mig meget på hjerte, er at sikre alle mennesker en chance for at tage en uddannelse. Også selvom man ikke fik den taget i første ombæring, da man var yngre".

Borgmesteren glæder sig til at lokalområdet vil sprudle

Borgmesteren talte om, hvordan området på Amager rundt om skolen vil vokse og sprudle hen over de kommende år og at vi har noget at se frem til. Fx området lige foran skolen skal anlægges med cafeer mm. "Jeg er rigtig glad og selvfølgelig også rigtig beæret over at være en del af indvielsen af sådan et sted som dette", lød det fra borgmester

Bestyrelsesformand Klaus Nørskov holdt en fantastisk tale om skolen. Han sagde blandt andet: "Noget af det, der ligger mig meget på hjerte, er at sikre alle mennesker en chance for at tage en uddannelse. Også selvom man ikke fik den taget i første ombæring, da man var yngre".
Bestyrelsesformand holder tale
Bestyrelsesformand Klaus Nørskov
Chefarkitekt Lars Lindebjerg har sammen med sine kolleger fra AI Arkitekster tegnet skolen og lokalerne.
Arkitekt
Chefarkitekt Lars Lindebjerg
Billeder af den nye Amagerskole
Indvielse af ny skole
Bogmester og elevrådsformand klipper den røde snor
Forhenværende rektor
Elev, der spiser is
to elever, der er glade
Billeder af indvielsen
Den røde løber på Amagerskolen
Formanden holder tale
Borgmester holder tale
Bestyrelsesformand holder tale
Forhenværende rektor holder tale
Rektor sammen med borgmester
Bestyrelsesformand
elever der hygger sig
To lærere på skolen
Billeder af skolen
Billeder af skolen
Balloner og logo
medarbejdere på KBH SYD
Indvielse af ny skole
Indvielse af ny skole
To elever på Amagerskolen
Elever på Amagerskolen
Lærere på Amagerskolen
/
"Jeg er rigtig glad og selvfølgelig også rigtig beæret over at være en del af indvielsen af sådan et sted som dette", lød det fra Tårnbys borgmester Allan Andersen.
Borgmester holder tale
Borgmester Allan Andersen

Rektor håber på et 'medborgersted' midt på skolen

En glad og stolt rektor takkede kommunen, bygherrer, entreprenører og arkitekter, som det sig bør, og han takkede alle elever og medarbejdere, ”der har været med til det store arbejde at tænke den nye skole i det henover det sidste års tid.” Peter slutter af med ordene: "Så vil jeg her på medborgerstedet her i midten af skolen, i caféen, sige, at jeg glæder mig til, at vi sammen gør denne her drøm til virkelighed!"

Men dagens absolutte højdepunkt må vist være elevrådets sang - skrevet og fremført af megaseje Lærke, som er HF-studerende og elevrådsformand.

Rundvisninger i de splinternye undervisningslokaler

Pædagogiske ledere Elisabeth og Kristian og rektor Peter samt elevrådsformand Lærke startede derefter rundvisninger rundt i skolens undervisningslokaler og op på 1. sal for de interesserede i små grupper.

På grund af coronasituationen var vi nødt til at opdele skolen og udearealerne i zoner, men det fungerede fint og vi fik en dejlig eftermiddag sammen – på trods af bygerne.

(Publiceret første gang d. 24.08.2020)