Nasser valgte HF og fik fornyet motivation

28.06.2018

”Lærerne er mere motiverende og går op i at undervisningen er god for eleverne. Jeg har stort set kun haft positive oplevelser med undervisningen og lærerne på KBH SYD,”

Jeg vidste, jeg kunne gøre det bedre

”Jeg droppede ud af HTX, og startede på HF, fordi jeg vidste, at jeg godt kunne gøre det bedre,” fortæller Nasser. På HF fik han skoleglæden tilbage, og følte at han bedre kunne vise sit værd.

Der er stor forskel på at læse HTX og HF

Det er tydeligt for Nasser, at der er en stor forskel på, at læse en gymnasial uddannelse og en HF. ”Det har været mere behageligt at have undervisning på HF,” fortæller Nasser. En af de helt store forskelle er måden, der bliver givet karakterer på. På gymnasiet får du en dårlige standpunktskarakter, hvis du ikke møder op, men sådan er det ikke på HF, hvor det er den afgørende eksamen til sidst, hvor du får dine karakterer. Det var netop standpunktskaraktererne, der gjorde, at Nasser mistede in motivation. For selvom han lærte meget på HTX, så fik han ikke de karakterer, som han selv syntes, han havde fortjent. Og når karaktererne ikke stemmer overens med, hvad man selv synes, man kan præstere, så kan man godt miste motivationen. ”Jeg følte ikke, at jeg havde mulighed for, at vise mit fulde potentiale", fortæller Nasser.

Lærerne er motiverede, og går op i undervisningen.

Det, at man ikke får standpunktskarakterer på HF gør også, at man får et anderledes forhold til sine lærere, mener Nasser. ”Lærerne er mere motiverende og går op i at undervisningen er god for den enkelte elev. Jeg har stort set kun haft positive oplevelser med undervisningen og lærerne på KBH SYD,” fortæller Nasser. ”Jeg har været virkelig, virkelig glad for at gå her og komme til timerne.”

Drømmen om medicinstudiet

Nasser er nu blevet færdig med sin HF, og der er ingen tvivl. om hvad han skal bruge den til. Drømmer er at komme ind på medicinstudiet. ”Jeg håber, at komme ud med over 11 i snit, så jeg kan komme ind på medicinstudiet.” Nasser har i den grad fået motivationen tilbage, og er klar til at nye studieeventyr. ”Jeg vil helst blive i København, men hvis jeg bliver nødt til at flytte til Århus for at studere, så tager jeg det som en oplevelse.”

Du skal ikke være bange for at starte forfra

Nassers råd til andre, der er blevet skoletrætte er, at man ikke skal være bange for at droppe ud og starte forfra. Jo mere man læser, og jo flere eksaminer, man går til - jo bedre bliver man til det. Derudover er den erfaring og læring, man gør sig igennem sin skoletid meget vigtig ”Det er vigtigt at finde ud af, hvordan man lærer og på den måde bliver man bedre. For mig, var det rigtigt at droppe ud af HTX og vælge HF,” fortæller Nasser.