Med hjælp fra politipakken kom Ahmad ind på politiskolen

14.06.2018

Politipakken gjorde mig klar til at bestå optagelsesprøven

Ahmad og Ragnar har læst på politipakken (den der nu hedder Force-pakken) på HF & VUC København Syd. Ahmad er nu kommet ind på politiskolen, og Ragnar føler sig godt rustet til at søge snart.

”Jeg kunne bestemt bruge den faglighed i dansk, samfundsfag, psykologi og idræt, som jeg har fået med mig her. Jeg havde søgt ind hos politiet en gang før, men jeg bestod ikke skriftligt dansk. Her på skolen har jeg fået styr på både grammatikken og hvordan man skriver gode sætninger, fortæller Ahmad.”  Vi har også fået hjælp til selve ansøgningen, særligt opbygningen i casen har vi snakket om i klassen.” supplerer Ragnar

Kom endelig ind på politiskolen

”Jeg synes prøven til politiet var svær, for danskprøven ligger samme dag, som man lige har været op til den fysiske prøve. Så man er godt smadret i kroppen, når man sætter sig og skal koncentrere sig om dansk-prøven, " fortæller Ahmad. Der er ikke noget at sige til, at Ahmad synes optagelsesprøven er svær, for det er kun omkring 50 % af ansøgerne, der går videre efter første prøvedag. Men politipakken på KBH SYD gav pote. Denne gang kom Ahmad nemlig ind. Han skal starte på politiskolen i Brøndby til august. Ahmad smiler stort, for det er en stor drøm, der er gået i opfyldelse. 

Ragnar, der er fra Færøerne, skal stadig arbejde med sit danske. ”Dansk er ikke mit modersmål, så det kræver lidt mere, men jeg søger igen, så må vi se, om jeg kommer ind.

Vil beskytte og bidrage til samfundet

For både Ahmad og Ragnar er drømmen om at blive politibetjent stor. ”Jeg har næsten altid ville være politibetjent. Hvis jeg ikke prøver igen, igen og igen, så vil jeg fortryde det,” fortæller Ragnar. ”Jeg vil gerne være med til at gøre en forskel og bidrage til samfundet. Og være med til at beskytte”, forklarer Ahmad.

På spørgsmålet, hvilken slags politibetjent, de to gerne vil være, svarer Ahmad prompte: ”en rigtig god en!". "Men" fortsætter han, "jeg tror først, man ved hvilken karriere, man vil gå efter inden for politiet, når man rigtig kommer i gang, for der er så mange muligheder." Det er også det, der tiltaler de to klassekammerater ved politiuddannelsen.

Vil arbejde med mennesker

Ragnar forklarer, at det der tiltaler dem begge ved jobbet også, er at de kan arbejde med mennesker. ”Hvis jeg ikke skal være politibetjent, skal det være en anden uddannelse, hvor jeg arbejder med mennesker, fortæller han, ”måske skolelærer”.

Vi krydser fingre for at Ragnar kommer ind lige som Ahmad. Og ser frem til at se dem i beredskabet, for de bliver uden tvivl nogle dygtige betjente, med hjertet på rette sted.

Læs mere om KBH SYDs Force-pakke

Med Force (tidligere politipakken) er du godt på vej mod job i:

  • Politiet, fx politibetjent eller politikadet
  • Militæret/Forsvaret.
  • Beredskabetsstyrelsen.
  • Redningskorpet- fx som ambulanceredder eller falckredder.
  • Kriminalforsorgen - fx som fængselsbetjent.