Matematik er ikke så skræmmende mere ...

25.04.2017

Bianca har taget matematik-tyren ved hornene, og er startet på Matematik C på HF-enkeltfag. Hun vil gerne have en HF-eksamen, men matematik har altid være forvirrende og kringlet.

Matematik er blevet til at forstå

"Det har virkelig været en aha-oplevelse at have matematik C med vores matematiklærer Ivan. Den måde som han forklarer tingene på, er helt ny for mig. Han skærer det ud i pap for os, men på en måde, vi bare aldrig har hørt før..."

I folkeskolen havde Bianca rigtig svært ved matematik, på trods af, at hun fik ekstraundervisning af sin lærer efter skole. "Jeg forstod det bare ikke. Så til eksamen dengang, så forlod jeg den skriftlige eksamen efter bare 15 minutter - og jeg kan ikke engang huske, om jeg lige fik bestået eller om jeg dumpede," fortæller Bianca. Hun fortæller, at hun bl.a. har svært ved at læse en opgave og forstå, hvad hun skal. "Jeg var faktisk rigtig bekymret, da jeg startede på matematik C her på KBH SYD, men nu har jeg da forstået noget af det", siger hun med et stort smil. "Matematik giver meget mere mening nu".

Ustressende uddannelsesforløb

Bianca arbejder på at få en hel HF, og har allerede bestået alle de sproglige og kulturfaglige HF-fag, som hun tog samlet i en enkeltfagspakke. Men hun har også i lange perioder været sygemeldt, og er derfor nu i et ressourceforløb hos Hvidovre kommune. Det betyder, at hun skal passe på sig selv og ikke bide over for meget ad gangen. Derfor tager hun nu de sidste fag, hun mangler ét ad gangen som HF-enkeltfag. "Det har været rart at Ivan, vores matematik-lærer, ikke som sådan giver lektier for, så man skal bare aflevere, når man kan eller har overskud. Det, at der ikke er stress på, det betyder meget for mig. I stedet er det eksamen, jeg ser frem til. Jeg kan på den måde få et ustressende uddannelsesforløb her på KBH SYD"

Bianca har stadig sin dårlige matematikeksamens-oplevelsen fra folkeskolen i klar erindring, og har derfor snakket eksamenstaktik med Ivan. "Der skal ikke så meget til for mig, før jeg bliver hylet ud af den, så hvis klappen går ned, skal jeg allerførst bare starter med at skrive formlen på opgaven, så har jeg allerede reddet lidt af karakteren. Vi har også snakket om, at hvis en opgave virker uoverskuelig, så kan det være, at det bare er en lille ting ved opgave, som jeg ikke kan finde ud af, men jeg kan jo stadig lave resten af opgaven. Det ved jeg nu, men dengang til matematikeksamen i folkeskolen, tænkte jeg, det kan jeg jo slet ikke finde ud af, og så gav jeg op. Jeg bliver helt irriteret, af at tænke på det. Hvis jeg kunne gå tilbage i tiden, så ville jeg arbejde lige som jeg gør nu."

 

"Det har virkelig været en aha-oplevelse at have matematik C med vores matematiklærer Ivan. Den måde som han forklarer tingene på, er helt ny for mig. Han skærer det ud i pap for os, men på en måde, vi bare aldrig har hørt før..."