Masse af jobs til eSport-spillere

30.01.2017
Der er masse af gode jobmuligheder for folk med netop disse egenskaber: Projektleder, film- og tv-producer, web- og app-udvikler, spiludvikler, job inden for PR og markedsføring eller job som kommentator i eSport-turneringer.

Din teenager spiller for meget computerspil – hvordan skal det gå? Han lukker sig inde på værelset. Spiller om natten. Er for meget alene. Indelukket og mærkelig. Du beder ham om at slukke 20 gange før der sker noget. Fortvivl ikke.

Kan en HF-uddannelse med esport nogensinde føre til et job?

Ja, fortvivl ikke. Han eller hun er hverken asocial eller i gang med at spilde sit liv. Dit barn dyrker en holdsport, hvor meget nyttige egenskaber opdyrkes og kommer i brug i hans senere karriere.

Gaming og eSport betyder, at man dyrker multiplayer computerspil – og i eSport, deltager spillerne – også kalder sig eSportsudøvere - i nationale og internationale turneringer. Kendte turneringer fx Copenhagen Games, DreamHack, EM og VM. Man spiller på hold med spillere fra hele verden mod andre blandede hold, når man tager på missioner i spillet. De mest populære spil er for tiden League of Legends, DOTA2, Skyrim og Counter Strike Go (CSgo).

Gaming udvikler egenskaber til erhvervslivet

I computerspil opdyrker din søn eller datter en lang række færdigheder, som efterspørges på jobmarkedet. Fx gode kommunikative egenskaber i både dansk og engelsk, forståelse for organisering og strategi, veludviklede samarbejdsevner og evnen til kunne fokus over en længere periode. Gamere og eSportsudøvere er ofte også flittige, rolige og velopdragne unge.

Jobs til gamere, der har en uddannelse med esport på skemaet

Der er masser af gode jobmuligheder for folk med netop disse egenskaber: Projektleder, film- og tv-producer, web- og app-udvikler, spiludvikler, job inden for PR og markedsføring eller job som kommentator i eSport-turneringer.

Du kan derfor med ro i sindet anspore dit barn til at tage en uddannelse, som inddrager eSport. HF-esport-linjen på KBH SYD HF & VUC tilbyder HF-eSport-linjen. En fuld HF, der giver adgang til alle videre uddannelser og som samtidig giver plads og tid til at dyrke fællesskabet og lysten til eSport.