Mangler du et 2-tal for at komme ind på erhvervsskolen?

23.01.2015
Som noget nyt skal du have 2 i matematik og dansk fra folkeskolen for at komme ind på en erhvervsuddannelse. Men har du ikke det, så giv ikke op. Du kan tage et 16-ugers kursus på VUC her i foråret og kvalificere dig.

Fra sommer 2015 ændrer reglerne sig. Du skal have mindst 2 i dansk og matematik fra folkeskolen, hvis du vil ind på en erhvervsskole og tage en uddannelse, som fx blikkenslager, tømrer, kranfører eller IT-supporter. 

“Der er mange, som har karakterer fra folkeskolen, der ikke er gode nok til at komme ind på erhvervsuddannelse. Og for dem er det en rigtig god idé at tage et 16-ugers kursus her i foråret, hvis de vil ind til sommer”, fortæller uddannelseschef på KBH SYD Ingemai Larsen, der sammen med TEC Hvidovre har stået for at udvikle det 16 ugers kursus. 

Kurset foregår på TEC Hvidovre (Teknisk Erhvervsskole Center) på Avedøre Holme, hvor engagerende lærere fra KBH SYD (tidligere VUC Hvidovre Amager) vil stå for undervisningen i dansk og matematik. 

Få dit 2-tal

Det bliver ikke skolegang, som du kender. Lærerne prøver nye veje for at gøre dansk og matematik spændende og letforståeligt, så du får lyst til at være med. Du kommer til at gå i skole 5-6 timer om dage i de 16 uger, forløbet varer.

Tilmeld dig

Et 2-tal i dansk og matematik åbner døre, så du kan søge ind på alle erhvervsskoler. Læs mere på vucha.dk. Og tal med din UU´er, dit jobcenter eller med studievejlederne på KBH SYD HF & VUC - lige ved Åmarken St.

Ring eller skriv: mail: kbhsyd@kbhsyd / tlf: 4511 4300

“Der er mange, som har karakterer fra folkeskolen, der ikke er gode nok til at komme ind på erhvervsuddannelse. Og for dem er det en rigtig god idé at tage et 16-ugers kursus her i foråret, hvis de vil ind til sommer” - Siger AVU-uddannelseschefen på KBH SYD 9. - 10. klasse/AVU