KBH SYDs elever står bag genial musical

18.04.2018

KBH SYD laver genial musical 
Eleverne på HF & VUC København Syd har, med lidt hjælp fra fire engagerede lærere, lavet en ambitiøs og underholdende eventyrfortælling med musik og dans: ”En Forskrækkelig Fortælling om en Forfærdelig Bog”. Publikum sad tryllebundet, mens eleverne sang og spillede teater mellem hurtige sceneskift i KBH SYDs allerførste musical. 

Et creepy eventyrunivers
Selve historien tager sin start i et klasseværelse. Eleverne kommer for sent, er flabede og læreren er sur og tvær: “Hvis du taler om fravær, så får du fravær,” snerrer dansk-læreren til pigen, der kommer for sent. Det er HF-elev Anabell, der spiller dansklæreren. Midt i den dårlige stemning på scenen overtager en rytme rummet, og en blyant på en koklokke, en kugleramme, der ringler som en triangel, og en trampen i klasseværelsets gulv danner et beat. Så er musicalen i gang. Et voldsomt rødt og hvidt stroboskoplys fylder lokalet under rabalder, og klasselokalet bliver forvandlet til et creepy parallel-univers fyldt med eventyrelementer. Eleverne er landet i heksens afskyelige eventyrverden med katte, der synger ‘Hvem vil ikke gerne være kat’ og ulven Peter, der synger ’Peter ka’ li’ namnam’. Nu handler det om at komme ud af eventyrverdenen og tilbage til klassen.

Det har været elevernes projekt 
Musiklærer Simon Helm-Petersen har sammen med HF-lærerne Mette Christensen, Kathrine Simonsen og Marie Kobbersmed hjulpet eleverne med at få KBH SYDs første musical op at stå. Eleverne Joanna og Christina, som også er med i forestillingen, har tilmed været instruktører og manuskriptforfattere på stykket. "Vi kalder musicalen for "vores baby", fortæller Joanna.
Simon er imponeret af eleverne. ”Det er i høj grad elevernes projekt. De er selv kommet med geniale ideer, skrevet de fleste replikker og selv stået for koordineringen,” fortæller Simon. Elever og lærere har brugt lang tid på at øve, og har haft læseprøver hele dagen op til premieren kl. 19.  Men det hårde arbejde har været det hele værd, "Det har været super hyggeligt og sjovt at være med, og fedt at lære hinanden at kende på tværs af klasserne,” fortæller Anabell og Katja fra forestillingen. ”Det har føltes som en leg”. 

Første musical på KBH SYD – men ikke den sidste 
”Det er fedt, at der har været så stort engagement og interesse for musicalen, og at eleverne har meldt sig på trods af, at vi aldrig har haft en musical på skolen før,” fortæller musiklærer Simon. Efter forestillingen kom en stolt Rektor Peter Zinckernagel på scenen med roser og ros til skuespillerne og lærerne. Han fortæller at planen er, at der fremover skal være en musical om året på KBH SYD. 

Det har været super hyggeligt og sjovt at være med, og fedt at lære hinanden at kende på tværs af klasserne. Det har føltes som en leg, fortæller Anabell og Katja
Det er svært at huske alle replikkerne. Det gør det hårdt. Men det har virkelig været sjovt, fortæller Liam
Det var slet ikke meningen, at jeg skulle være med. Men så manglede de en. Jeg har før sunget karaoke, fortæller Joanna som sammen med klassekammeraten Christina, også har været instruktør på musicalen