KBH SYD LAN var en kæmpe succes

08.03.2017
Skolens to eSports klasser havde sammen stablet en LAN-turnering på benene

Danni Kofod, der er elev i eSport-klassen på Hvidovre har lavet en reportage fra KBH SYD LAN. Turneringen blev afholdt februar 2017.

Skolen HF & VUC København Syd på Sneserevej 10, var weekenden den 24.-26. februar samlingspunktet for mere end 80 mennesker (deltagere og publikum). Skolens to eSports klasser havde sammen stablet en LAN-turnering på benene.

Arrangementet forløb således, at folk medbragte deres egen computer og havde mulighed for overnatning. Alle deltagere havde mulighed for at stille op som hold i de turneringer, der forløb hen over weekenden. Turneringerne bestod af de populære Spil League of Legends(LoL) og Counter-strike samt en mindre turnering i det kendte fodboldspil Fifa 2017. De deltagende hold havde mulighed for at vinde præmier for over 13.000 kr. bestående af udstyr, som var sponsoreret af elektronik kæden POWER, samt pengepræmier.

I lokalerne på Sneserevej emmede der i weekenden af e-sport, med de mange computere sat op i de forskellige lokaler. I midten lokalerne var der blevet opsat en lounge, hvor man kunne følge med turneringernes kampe på storskærm i et hyggeligt sofa areal. I de forskellige rum blev man mødt af farverige tastaturer, der skabte flotte skygger af lys samt satte en god stemning af konkurrence og koncentration, når der blev spillet en vigtig kamp. I andre tilfælde kunne man blive mødt af grin og entusiastiske bevægelser, når det hele ikke skulle være seriøst eller konkurrencepræget.

De 70 deltagere fik sammen skabt en fed stemning hele weekender. Nogle hang ud i loungen, så vennerne spille kamp, andre slappede af eller købte sig en forfriskning i kantinen.

Fredag aften løb Team Ros og Co. af med sejren i LoL-turneringen. Drengene som vandt var godt tilfredse med deres sejr, da de dagen efter blev spurgt ind til deres oplevelse af weekenden. Holdet havde hørt om arrangementet via Facebook. De fortalte at de havde nydt den afslappede stemning og var friske på at stille op en anden gang.

Lørdagen forløb med den store Counter-Strike turnering hvor 10 hold stillede op, inklusiv et hold bestående af elever fra skolens e-sport klasser; UNITED eSTUDENTS. Kampene udfoldede sig fra tidligt formiddag til lidt over midnat, hvor finalen udspillede sig. De 2 hold der havde kæmpet sig op til finalepladserne var holdene KBH_Killers og Team Teknisk Gymnasium Hillerød. Det var en lang og spændende kamp som gik i over tid, men i sidste ende hev KBH_Killers sejren i land.
KBH_Killers er et etableret hold, hvor nogen af dem har spillet sammen i mere end 10 år og de er spredt over hele Sjælland, med én bosat på Amager. Holdet ytrede, at det var et fedt arrangement med lækre præmier, niveauet var højt og de ville helt sikkert deltage igen.

HF & VUC København Syds første e-sport-event har været en succes, som skolen vil gentage til næste år. Der skal lyde et tak til alle der deltog, samt en opfordring til både nye og gamle spillere om at komme tilbage igen næste år.

KBH_Killers vandt KBH SYD LAN-turneringen
Der var højt humør hos KBH_Killers, som løb af med 1. pladsen i spillet CS:GO. Trods det lidt drabelige navn, var det nogle fantastisk flinke fyre!
Kursisterne har selv stået for at KBH SYD LAN. De har sammen fundet ud af, hvilke arbejdsopgaver, der ligger i at lave eSports-events. Flere har efterfølgende nævnt, at de gerne vil være eSportsevent-arrangør, fortæller Andreas Mogensen, lærer og projektleder på eSport-linjen