Karriereklubben besøger Rigshospitalet

16.05.2019

For et par uger siden var Karriereklubben på virksomhedsbesøg hos Rigshospitalets rengøringsteam. Karriereklubben er et tilbud til kursister, som skal have en hjælpende hånd for at tilegne sig færdighederne til det danske arbejdsmarked.

Karriereklubben møder rengøringsteamet midt i medarbejdernes FVU danskundervisning. De får danskundervisning fra VUC 2 gange om ugen. “ Vi tilbyder vores medarbejdere FVU danskundervisning igennem VUC, fordi det simpelthen giver os bedre medarbejdere,” fortæller Keld, serviceleder hos Forenede Service.

Karriereklubben har siden årsskiftet beskæftiget sig med kunsten at skrive CV og ansøgning. De er derfor taget på flere virksomhedsbesøg, og for et par uger siden var de på Rigshospitalet for at høre mere om, hvordan det er at arbejde med rengøring på et hospital. Kursisterne havde forberedt en masse spørgsmål til Forenede Services medarbejdere og deres chef, så de kunne få et bedre indblik i, hvordan de får drømme jobbet.


“Dansk er et krav, for at arbejde på Rigshospitalet”

Karriereklubben var meget interesseret i, hvad Forenede Service lægger vægt på, når de ansætter nye medarbejdere. Flere fra Karriereklubben var interesseret i at høre, om de selv kunne få lov at arbejde med rengøring på Rigshospitalet.

Det største spørgsmål i blandt kursisterne var derfor, hvordan de ansatte har fået deres job. “Jeg startede som afløser, og så blev jeg fastansat,” fortæller Murat. Det er den måde, de fleste får deres job hos Forenede Service.

Hos Forenede Service er det vigtigt, at deres medarbejdere trives i arbejdet og med hinanden. “Vi er som en stor familie, og chefen er god,” fortæller en af rengøringsmedarbejderne. Det er utroligt vigtig for medarbejderne, at de har det godt sammen. Det forbedre også deres samarbejde, når de arbejder sammen.