”Jeg oplevede for første gang reelt racisme, da min søn startede i vuggestue”

28.05.2019
Eleverne i Klar til HF arbejder i denne uge med ’den gode debat’. De havde besøg af Niddal El-Jabri, som blander sig aktivt i samfundsdebatten.

”Jeg oplevede for første gang reelt racisme, da min lille søn startede i vuggestue”. Niddal El-Jabri og hans hustru oplevede, at pædagogerne ville have dem til at underskrive en seddel om behov for en tolk til familien.
"Det ville jeg ikke finde mig i. Min søn blev jo differentieret fra de andre børn i vuggestuen ALENE på grund af hans navn og hudfarve"
- Niddal El-Jabri, debatør
”Jeg havde ikke oplevet racisme i min barndom, hvor jeg voksede op i en lille provins uden for Århus. Men lige pludselig oplevede jeg en tydelig forskelsbehandling, fordi min søn blev jo differentieret fra de andre børn i vuggestuen ALENE på grund af hans navn og hudfarve”. Det blev startskuddet til, at Niddal besluttede sig for at blande sig i samfundsdebatten om minoriteter.
Eleverne i Klar til HF arbejder i denne uge med ’den gode debat’. I går havde de besøg af Niddal El-Jabri, som blander sig aktivt i samfundsdebatten om minoriteter i Danmark. Derudover er Niddal direktør for MINO Danmark, som han etablerede i 2016. Mino Danmark er en interesseorganisation, der giver en stemme til danske minoritetsborgere. Det er en almennyttig forening, der arbejder for et samfund med engagerede og ligestillede minoritetsborgere.
Niddal blev opbragt over, at hans søn blev behandlet anderledes og som udgangspunkt som en minoritet, og derfor takkede han og hans kone nej. “Det ville jeg ikke finde mig i. Jeg sagde, at hvis min søn har brug for tolke-hjælp, så betaler vi selv”, fortalte han. 
Læs mere om MINO Danmark her MINO Danmark
"Mange unge har brug for et sted og nogle mennesker, der giver plads til, at de kan indfri sig selv og udvikle deres eget potentiale"
- Niddal El-Jabri, debatør

I MINO Danmark arbejder Niddal og alle medlemmerne for, at unge kan indfri sig selv og udvikle deres potentiale, så den enkelte får luft og mulighed for at koncentrere sig om at finde og udvikle sin egen stemme og  identitet. Niddal oplevede selv ligesom mange andre medlemmer i MINO Danmark, at det føles som om, at det er vennerne, familien og samfundet, der har travlt med at have en mening om ‘hvem man skal være’ i stedet for at det er én selv, der bestemmer det. Niddal mener, at der er et behov for et sted og et fællesskab med nogle ligesindede, der giver mulighed for, at særligt de unge kan finde sig selv.

Niddal viste den meget stærke video fra en MINO TALK på Hovedbiblioteket med Souad, som fortæller om dengang hun fandt ud af, at hendes søn var homoseksuel. Souad er mor til journalisten Abdel Aziz Mahmoud, som gæstede KBH SYD ved vores politikerdebatter i sidste uge.
Klik på 'Se hele opslaget' og se videoen på MINO Danmarks Facebook-side.

'Hallo? Skal jeg tage afstand fra mit eget kød og blod?' Souad er mor til journalisten Abdel Aziz Mahmoud. I torsdags deltog hun i sin første panelde...