International Ordblindeuge 2017 med KBH SYD

26.09.2017
Kom med til Ordblinde-café, og få taget fat om din ordlindhed

Uge 40 er International Ordblindeuge. Det markerer vi ved at invitere til ordblinde-café på Amager og i Hvidovre

Kom forbi ordblinde-caféen

Mindst 300.000 mennesker lever med ordblindhed i Danmark. Som ordblind er man bestemt ikke alene. Og der er hjælp at hente. Bl.a. kan du komme til ordblinde-café på Hovedbibliotekerne i Hvidovre og i Tårnby.

Hvis du er ordblind, så skal du vide, at du har ret til at blive testet og få hjælp til at tackle din ordblindhed i hverdagen. Det kan du gøre med forskellige it-værktøjer og apps, og til ordblinde-caféen vil KBH SYDs ordblindeundervisere både introducere dig for disse værktøjer, og komme med andre gode fif, der kan hjælpe dig, når du skal skrive eller læse. Så kom forbi ordblinde-caféen og få en uformel snak om din ordlindhed.

Flere og flere fortæller, at de er ordblinde

I den seneste tid har KBH SYD modtaget flere henvendelser end normalt fra folk, som tror eller ved, at de er ordblinde, og som søger hjælp. Noget tyder på, at der er kommet mere fokus på ordblindhed og at flere vælger at tage hånd om deres handicap. "Det er meget positivt" fortæller Torgunn Poulsen, der er leder af KBH SYDs Læse-SkriveCenter "Ordblindhed er netop et handicap. Det har intet med intelligens at gøre, men kan på en måde sidestilles med mange andre fysiske handicap, som man jo naturligt vil søge og få hjælp til."

På KBH SYD kan alle blive testet for ordblindhed og også modtage gratis ordblindeundervisning i både dansk og engelsk.

Sted: Tårnby Hovedbibliotek, Kamillevej 10, Kastrup
Dato: Onsdag, 4. oktober 2017
Tidspunkt: kl. 17-18.30
Fri entré

Sted: Hvidovre Hovedbibliotek, Hvidovrevej 280, Hvidovre
Dato: Torsdag, 5. oktober 2017
Tidspunkt: kl. 16:30 -18:00
Fri entré

På Ordblinde-caféen kan du få en snak om ordblindhed. Afprøv apps og IT-hjælpemidler. Hør om muligheder for ordblinde-undervisning for voksne. Alle er velkomne. 
Arrangør: Læse-SkriveCentret, HF & VUC København Syd.

Den afholdes som del af  International Ordblindeuge 2017.

7 % af alle danskere er ordblinde. De kan få hjælp hos KBH SYD
NotaBib - Alle Kan Læse!