Idrætsdagen er en stærk fælles dag på skolen

12.10.2018
Idrætsdagen styrker fællesskabet på skolen. I år er det første gang, at alle elever på hele HF & VUC KBH SYD deltager i idrætsdagen.

May the best team win

Idrætslærer Mikkel byder velkommen til alle elever på Amager, der i dag skal dyste i forskellige aktiviteter. “Det handler om sportsmanship, om at være fair og så en lille smule om at vinde” proklamerer idrætslærer Mikkel. Der er en præmie på højkant, så selvfølgelig skal der spilles for at vinde, men det handler mest om at være sammen om en fælles skole-oplevelse. Præmien på hver afdeling er både en biograftur til vinderklassen på højkant, og muligheden for at spille en fodboldkamp mod lærerholdet.

Idrætslærer Søren briefer lærerne før idrætsdagen på Hvidovre skydes i gang. 

Ikke alle aktiviteter er traditionelle sportsgrene, og der skal masser af koncentration til, hvis man vil vinde i vandstafetten med bind for øjnene. Ligeledes skal man bruge både hjerne og krop, når man dyster i kryds & bolle. ”Det er fedt at ha' idrætsdag, for så har motionen jo et formål”, siger Simone - lige efter hun har spurtet hen for at lægge sit kryds. Det er heller ikke altid, at man har frisbee-fodbold med til sportsbegivenheder, men det har man her på KBH SYD.

May the best team win
- Søren, idrætslærer

Idrætsdagen styrker fællesskabet på skolen

I år er første år, hvor alle elever på hele HF & VUC KBH SYD deltager i idrætsdagen. Både 1. år og 2. år på HF, enkeltfagene og alle avu'erne, og det er for at skabe en fælles oplevelse for elever og ansatte på tværs af de normale skel mellem uddannelsesniveauer og medarbejdergrupper.

”Det er fedt, at alle er med, forbi man lærer nye folk at kende på tværs at klasserne”, fortæller Omar fra HF samf-klasse, efter han har færdigspillet sin rundbold-kamp med klassen.

”Når eleverne lige kommer i gang, så kommer konkurrencementaliteten op i dem. Og så er der gang i den! Langt de fleste af eleverne synes, at idrætsdag er fedt, lige meget hvem de er”, fortæller Maria, der normalt underviser i biologi, men i dag bestyrer posten ved rundbold.

Vi har haft det rigtig sjovt!
- Sabrin og Aissatou, DSA-elever
Man lærer nye folk at kende på tværs at klasserne
- Omar, elev fra HF-samf

Dagens vindere

På Hvidovre blev det HF sport der løb med sejren, efter de havde lavet et seriøst langt kast. På Amager var det HF Esport-klasserne, der vandt dagens konkurrencer. Det var tæt løb, men til sidst blev det hele endeligt afgjort ved kast af æg. Det hold, der havde kastet deres æg længst vandt – og det blev esporterne.

Stort tillykke til de to klasser, der nu kan se frem til en lækker tur i biografen.

På Amager blev dagen afsluttet med den traditionelle fodboldkamp mellem elever og lærere, i år var det så HF Esport-eleverne og lærerne. Lærerne vandt med 4-1.

Idrætslærer Søren Sigvardt fremhæver hvor stærk en dag idrætsdagen er på KBH SYD, når alle deltager.