Idræt giver energi til de andre timer

30.10.2017

"Det er fedt at have idræt, for så får man energi til timerne bagefter". Sådan lyder det fra mange af KBH SYD elever, der har valgt idræt som valgfag. De prøver forskellige sportsgrene og lærer om kroppen i det nye multi-sportscenter ved Valby Hallen.

Idræt giver ekstra energi til de andre timer

Det er rigtig godt at have idræt, fortæller gruppen her. De sidder lige nu og forbereder sig til eksamen i idræt om halvanden måned. ”Vi lærer en masse om kroppen, og så får vi afprøvet en del forskellige sportsgrene. Vi har fx spillet vollyball og badminton. Det var sjovt. Og når man har haft idræt i tre timer, så har man ekstra energi til matematiktimerne bagefter.”

”Idræt er meget vigtigt for mig. Og jeg vil gerne bruge det senere”, fortæller en af drengene i gruppen. Han har tidligere spillet meget fodbold, men måtte stoppe fordi han brækkede foden. ”Nu dyrker jeg mest fitness. Og en af de ting, jeg har taget med mig fra idrætstimerne, er, at det er vildt vigtigt at varme op. Også selv jeg bare styrketræner. Og så kan vi bruge det, vi lærer i andre fag også - fx i biologi.”

HF sport 2018
Gruppen her er ved at forberede sig til eksamen i idræt. De skal lave drejebog for træningsprogrammer i forskellige sportsgrene.

I idræt lærer du om, hvordan kroppen fungerer

”Idræt er et fedt afbræk fra mange af de mere læsetunge fag”, fortæller Gamze. Hun sidder samme med Emir og forbereder eksamen. ”Jeg laver selv fitness, og er meget interesseret i, hvordan kroppen fungerer. Det er derfor, jeg valgte idræt som valgfag. Når jeg er færdig med min HF, vil jeg gerne ind og læse til sygeplejerske eller til laborant”

HF sport
Gruppen her forbereder sig til eksamen. De læser HF på KBH SYD og har valgt at tage tilvalg som idræt.