Højt humør og holdånd: Idrætsdag på KBH SYD!

15.10.2019

Fredag den 11. oktober inden efterårsferien holdt KBH SYD, ligesom mange andre skoler i landet, den helt store idrætsdag! Eleverne dyrkede samarbejdet, og de to afdelinger summede af teamwork og gejst.

På Amager trodsede eleverne det mildest talt grusomme vejr, mens Hvidovre-afdelingen kastede sig ud i en omarrangering og holdt idrætsfesten inden døre. Fælles for skoleafdelingerne var dog engagementet blandt både elever og lærere. 

Eleverne var opdelt i forskellige hold markeret med hver sin farve og skulle dagen igennem løse en række udfordringer. Og udfordringerne spændte vidt: yogamåttestafet, boomleg, muggler quidditch og vandstafet var bare nogle af dagens aktiviteter, som alle krævede, at eleverne brugte hinanden. Uden fælles hjælp kunne opgaverne nemlig ikke løses.

Her spiller A- og C-klassen det mindre kendte spil "Ølkassen", hvor det gælder om at få hele holdet rundt i lokalet - uden at røre jorden!
To AVU-hold (Almen voksenuddannelse) dyster i ultimate!

Holdånd
“Nej vent, du skal over på den til højre!”, lød det fra holdkammeraterne, mens en elev stod på boomlej-banen og kiggede spørgende ud mod sine venner. 

I boomlej er samarbejdet centralt, for uden hinanden er det svært at huske, hvor bomberne ligger. Boomlej er nemlig et huskespil, hvor holdet sammen skal forsøge at guide en deltager sikkert igennem banen, der er propfyldt med bomber. Hvidovre-afdelingens 1.V kæmpede det bedste, de havde lært for at guide klassekammeraten igennem, men fik altså aktiveret bomben et par gange. Heldigvis udløste det ikke kun imaginære eksplosioner - også grineflip.

1.V griner sig igennem boomlej!

Også den mere klassiske holdsport hockey gav anledning til fællesskabsfølelse. På Amager-afdelingen var dagen præget af både blæst og voldsom regn, men eleverne holdt sammen og dystede på livet løs. 

Hverken regn eller blæst holder Amager-eleverne tilbage!

Biografbilletter og engagement

De to klasser 0s19 og C19 blev vinderne af dagen og kunne altså gå hjem med præmien, der i år var biografbilletter til hele klassen - men også erfaring med at engagere sig i fællesskabet.

“Det, eleverne får ud af det her, er, at de kommer ud af klassen og interagerer med hinanden. Det kan give dem en mere praktisk tilgang til det at engagere sig i en aktivitet, og det er noget, som jeg tror, er meget gavnligt for vores elever”, fortalte idrætslærer og idrætsdagsarrangør Søren Sigvard til kbhsyd.dk sidste idrætsdag.

"Jeg vil gerne sige tak til jer allesammen! Der har været en super fed energi i dag, og det har været vildt fedt!", sagde idrætslærer Søren til eleverne på Hvidovre-afdelingen ovenpå en vellykket dag. De to arrangører, Søren og Svend, highfiver på en vellykket dag med god stemning.