Highlights fra Ungdommens Folkemøde 2019

11.09.2019

Billeder fra UFM19

Høj stemning i KBH SYD-teltet begge dage

Det var et par fantastiske dage i Valbyparken i sidste uge. Elever, lærere og gæster i teltet var engagerede og blandede sig i stor stil med hinanden. Vi kan helt sikkert ikke nævne alt vores elever oplevede derovre, men vi har samlet nogle hightlights her. 

 • De to rap events som Lotte og Emils klasser havde arrangeret med Rapolitics skruede stemningen helt i vejret og fik nærmest teltet til at lette både torsdag og fredag med deres imponerende beats, rim og raps sammen med Rune Rim.
 • Tine Hansens klasse arrangerede et event med politisk graffiti, og der blev kreeret 15 interessante billeder med spraydåser af elever og gæster, som kunne iføre sig regnslag og beskyttelsesmasker, mens de sprayede.
 • Der var dialogkaffe, hvor Stines elever havde forberedt samtaleemner som juridisk abort til mænd og E-sport som rigtig sport, og snakken gik lystigt med hygge og snacks på samtalebordene i hele teltet.
 • På festivalpladsen blev Stines elever desuden interviewet til P3 om, hvordan de mærker racisme i Danmark i hverdagen.
 • Naturfagteamets engagerede elever formåede at kapre personer fra hele festivalpladsen til at komme og stemme på deres bæredygtighedsprojekt, og selv pladsens patruljerende politibetjente kom og afgav stemmer. Vindergrupperne vandt med projekterne "Affaldssortering" og ”Fuck plastik – vi har ikke en planet B”, som ledelsen nu overvejer, hvordan kan realiseres på skolen.
 • Helle og Lenes Dansk som andetsprogelever var så mega heldige at komme helt tæt på vores statsminister Mette Frederiksen, lige efter hun havde holdt åbningstalen. Og så var de så kvikke og modige, at de lige spurgte, om de måtte tage en selfie med hende. Det er sejt gået.
 • Majas klasse havde arrangeret poesioplæsning med besøg af digteren Abdurahman Hirsi, der læste sine stærke digte op om identitet og nationalitet, og samtidig fik de skabt en imponerende fællesskabsvæg med opslag om identitet fra eventets gæster og forbipasserende.
 • Klasserne 0sund18 og skip18 var med Simone på en spændende workshop hos Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram, hvor eleverne deltog i ’the privilege walk’, et rollespil om privilegier i forhold til køn, nationalitet og seksualitet i et internationalt perspektiv.
 • Idas klasse var med hende til workshop hos politiet, hvor de deltog i en workshop om Digital Dannelse og samtidig fik udleveret små beskyttelsesmærkater til deres webcams, så de ikke uønsket bliver overvåget.
 • Sport- og E-Sportklassen deltog i en konkurrence hos DGI, hvor det handlede om den bedste ide til en aktivitet, der kan engagere unge i idræt. KBH SYD elever vandt med ideen “Velgørenhedsløbet”, hvor løbere skal motiveres af donationer til velgørenheder, og det var sågar også KBH SYD elever, der indtog tredjepladsen med projektet "Happy Sports Hour", hvor sportshaller skal holde åbent i en time efter skoletid.
 • Dansk som andetsprogseleverne deltog i et spændende event om madspild afholdt af Landbrug & Fødevarer.
 • Til sidst bliver vi nødt til at nævne, at vores friske lærere Trine og Casper deltog i quiz i lærerteltet for Gymnasielærere – og Casper vandt flødeboller, som han meget generøst delte ud af.

Det var en skøn oplevelse, og vi glæder os allerede til Ungdommens Folkemøde 2020!