HF Sport på skiferie: “Når man dyrker sport sammen, får man et andet fællesskab"

29.04.2020

Skiferien i Østrig var med til at skabe endnu bedre venskaber mellem HF Sport-eleverne tilbage i januar. Det mener eleverne Michelle og Kateleen, som var med på en tur, der bar præg af udfordringer, nye oplevelser og et godt sammenhold. Noget som er rammende for fællesskabet på HF Sport.

“Sådan en skitur gør bare noget unikt for venskaberne”, fortæller Michelle Nørgaard, som læser en HF Sport på HF & VUC KBH SYD. 

I januar var hun på skiferie i Neukirchen sammen med sine klassekammeraterne, og en af dem er Kateleen Bataican. Hun er heller ikke i tvivl - skiferien gjorde kun noget godt for klassens sammenhold:

“Vi går jo stadig og snakker meget om turen. Eksempelvis får man nogle interne jokes, og det gør, at man bliver tættere”, fortæller Kateleen.

Det var Neukirchen i Østrig, der blev HF Sports rejsemål i 2020.

En aktiv tur til aktive elever

Klassen boede på et vandrehjem udstyret med en stor spisesal, hvor eleverne kunne mødes på kryds og tværs - når de ikke lige susede ned af pisterne sammen.

“Vi stod op kl. 07, spiste morgenmad, tog ned til liften og stod på ski, spiste frokost sammen et sted, stod på ski igen, spiste aftensmad - og så tog vi tit på afterski om aftenen”, fortæller Kateleen. 

Der var ikke mange kedelige øjeblikke uden aktivitet, men det er også sådan HF-eleverne kender hverdagen fra KBH SYD. På HF Sport er studentereksamenen nemlig parret med elevernes ønske om en aktiv hverdag med sport og sjove udfordringer. 

Eleverne på HF Sport dyrker motion sammen to gange om ugen i Hafnia-Hallen, og her er de vant til at prøve lidt af hvert. Indtil videre har den stået på ultimate, beach volley, dans, redskabsgymnastik og nu altså også skisport. Og det passer eleverne godt:

“Jeg er en aktiv person, og det der med lange skoledage, hvor man sidder foran tavlen, det er ikke mig. Men at bevæge sig først på dagen, eller slutte en skoledag af med træning, det er bare mega fedt”, siger Michelle og tilføjer:

“For mig ville det blive mere udfordrende at tage en uddannelse, hvis jeg bare skulle sidde ned en hel uge og kigge ind i en skærm”. 

 

Sport og fællesskab går hånd i hånd

På skiferien kom eleverne tættere på hinanden, og Michelle og Kateleen tror, det er fordi, man er sammen på en anden måde. Det kender de nemlig i forvejen fra de sportsoplevelser, der er lagt ind i deres skema. 

“Når man dyrker sport sammen og ser hinanden i idrætstøj, er pressede over løbetest sammen og hjælper hinanden med at blive bedre, så får man bare et andet fællesskab, end hvis man bare sidder i klassen”, fortæller Michelle og tilføjer:

“Vi har bare nogle andre ting at tale om de dage, vi har været i Hafnia-hallen sammen”. 

Og det er også noget af det, HF lærer og projektleder for HF Sport, Søren Sigvard, fremhæver ved HF-linjen:

“Jeg oplever, at eleverne er enormt gode til at hjælpe hinanden med ting, de har svært ved. Det er tit noget, der opstår i sporten, hvor de kan have nogle forskellige kompetencer, og der lærer de ret hurtigt, at man ikke kan gemme sig i sport”, siger han.

“Eksempelvis når vi har haft danseforløb: Hvis man står og gemmer sig ude ved væggen, så kommer man ikke rigtig videre, men hvis man står ved, at man ikke kan finde ud af alt, så kan man rent faktisk blive bedre. Og der opdager eleverne, hvor vigtigt, det er, at man accepterer hinandens styrker og svagheder, så man kan hjælpes ad”.

På HF Sport ...

  • læser du på vores Hvidovre-afdeling, lige ved Åmarken Station
  • tager du en adgangsgivende 2-årig HF, så du kan læse videre
  • får du et fedt fællesskab sammen med andre, der elsker at træne og prøve nye sportsgrene!
  • har du selv indflydelse på hvilke sportsgrene, I skal prøve af i klassen!
  • tilbringer du en masse tid i Københavns fedeste sportshal!
  • får du en hverdag, hvor du ikke bare sidder ned hele dagen ugen lang!