HF Esport & Games får nyt træningslokale på skolen

29.04.2020

Til august er der bygget et fedt nyt esport-lokale på Hvidovre-afdelingen! Det skal danne rammerne om HF-linjen Esport & Games, så de studerende kan få mest muligt ud af både træning, fællesskab og undervisning.

Nye computere, gode tavlefaciliteter til at lægge strategi og plads til pokalerne. Det er nogle af de ting, der er prioriteret i det nye Esport & Games-lokale, som lige nu er på tegnebrættet, fortæller HF-lærer og projektleder for linjen Andreas Mogensen.

“Det, vi går op i, er, at det skal være et rum, som både skaber en god og hyggelig stemning, men som samtidig har plads til den koncentrerede træning. Det er vigtigt, at det er et lokale, som er fedt at hænge ud i, og jeg drømmer om, at eleverne kommer til at bruge det rum, så meget som muligt”, siger han.

En opgradering af skoledag og træning

HF-linjen Esport & Games har eksisteret siden 2016, men til august 2020 skal det nye lokale stå klar til eleverne. Indtil nu har elever og lærere taget turen til Good Game Esport-center ved Flintholm Station, men fremover kan den tur spares.

“Det bliver meget nemmere for os at planlægge skemaer, hvilket betyder, at eleverne ikke får lige så lange skoledage. Men derudover er den største fordel selvfølgelig, at vi selv har kontrol over faciliteterne og kan være sikre på, at der er gode rammer for det, vi vil med træningen”, fortæller Andreas og tilføjer:

“Så det bliver helt sikkert en opgradering af, hvad der er muligt at gøre under træningen. Særligt i forhold til at træne strategi”. 

Elev Silas Broge synes også, det er gode nyheder. Han er HF Esport & Games-elev, og får desværre ikke selv glæden af de nye faciliteter. Alligevel glæder han sig på de nye elevers vegne:

“Det bliver jo endnu bedre, fordi esporten bliver en meget mere integreret del af de nye elevers hverdag”, siger eleven Silas Broge.

Fedt fællesskab

Rummet kommer til at skabe endnu bedre muligheder for træningen, men der er noget andet, som er lige så vigtigt at prioritere, mener Andreas:

“Det er vigtigt, at der er gode rammer til seriøs træning, men det er lige så vigtigt, at det støtter op om det gode sammenhold, vi har oplevet, eleverne har. Derfor vil jeg også gerne have, at der bliver lidt en slags klubhusstemning”, siger han.

Og netop fællesskabet er noget af det, Silas fremhæver ved HF-linjen Esport & Games. Han læste oprindeligt en HHX, men droppede ud, fordi han ikke følte, han passede ind.

“Men det er noget andet her. Her er alle nørdede ligesom mig”, griner han.

“Jeg synes, vi har et virkelig godt sammenhold. Der er ingen, der føler sig udenfor. Og det kan godt være, vi ikke allesammen spiller det samme - men vi kan snakke meget om vores interesser, og fordi man spiller sammen, så tror jeg, man knytter bånd hurtigere. Jeg er virkelig blevet gode venner med nogle fra min klasse”. 

På HF Esport & Games ...

  • læser du på vores Hvidovre-afdeling ved Åmarken station
  • tager du en adgangsgivende 2-årig HF, så du kan læse videre
  • træner du esport og gaming to gange om ugen
  • har du to eksterne esport- og gaming-trænere tilknyttet 
  • får du et fedt fællesskab med andre gamere
  • er det op til dig, hvor seriøst du vil gå til sporten