Fortællinger fra Translokation 2015

29.06.2015
Alex med sin velfortjente hue holdt den skønneste tale til sine medkursister og til lærerne på translokationsdagen i fredags på Hvidovre-afdelingen.

En stolt Alex talte til sine medkursister og takkede lærere og rektor og alle på skolen.

"Vi står her i dag med vores eksamensbeviser, som vi har knoklet og stresset så hårdt for at få.... Vores lærere er yderst dedikerede og glade for deres arbejde, de har formået at få os til at lægge mobilen eller computeren fra os og høre efter. Det er på grund af dem og deres stædighed, at vi har bestået vores eksaminer.

Vi har oplevet elever som i løbet af skoleåret er kommet med glædelige nyheder - nogen er blevet fædre og andre gravide. Vi har dannet venskaber. Forskellige venner og kulturer har mødt hinanden her på VUC Hvidovre. Nogle kommer fra Hvidovre, og andre fra Roskilde. Nogen har rødder i Afghanistan og andre i Afrika.

Skolen indeholder mange forskelligheder, men vi er rigtig gode til at rumme hinanden og vores forskelligheder. Det som skolen her kan er ikke kun at give os viden, men også at blande os godt og grundigt sammen. Og det har været en oplevelse at lære jer alle at kende....

Jeg synes vi skal rejse os op med en klapsalve og sige tak til rektor, til alle vores formidable lærere og ikke mindst både kontordamerne, de blå mænd og it-afdelingen. Tak fordi i har fået det hele til at klappe for os. "

HF student på HF gymnasium HF og VUC København Syd
HF student på HF gymnasium HF og VUC København Syd
HF student på HF gymnasium HF og VUC København Syd
HF student på HF gymnasium HF og VUC København Syd

Translokation 2015: "Jeg stiler mod en kandidat-uddannelse"

Kira er mønsterbryder. Hun er den første student i sin familie siden hendes oldefars generation. Og det stopper ikke der. Hun vil på universitetet. Men i første omgang vil hun fejre sin eksamen med sin kæreste. Hun vil lokke ham med på stranden og springe nøgen i bølgerne og fejre sin eksamen i måneskinnet.

"Jeg vil ind og læse en bachelor som stage manager eller event manager. Og så koble den med journalistik på RUC. Jeg stiler mod en kandidat-uddannelse.

Jeg kan ikke komme ind på design som jeg ellers drømte om. Jeg er talblind og kunne derfor ikke gennemføre matematik på B-niveau, som design-uddannelsen kræver. Jeg vil også gerne være med til at kickstarte at der kommer fokus på talblindhed." Siger Kira.

I aften vil Kira lokke sin kæreste med på stranden og springe nøgen i bølgerne og fejre sin eksamen i måneskinnet. Det har været en stor sejr for Kira at blive student og hun er familiens første student efter sin oldefar. Som symbol og gave på dette fik Kira sin oldefars ring i studentergave af sin mormor.

"Jeg har valgt det spanske flagbånd fordi jeg har haft spansk, og det var jeg rigtig glad for."

Kira blev HF-student fra vores Amager-afdeling og sendte blå og hvide balloner til vejrs sammen med de andre studenter. Som symbol på, at nu skal de også selv ud og flyve.

HF student på HF og VUC København Syd Amager
HF student på HF og VUC København Syd Amager
HF student på HF og VUC København Syd Amager

 "Vi havde aldrig klaret os uden jer"

Nadia og Joy holdt tale til deres medkursister og lærere på translokationsdagen i fredags. Og de uddelte blomster til deres tre lærere Maja, Søren og Peter, som har været uvurderlige for dem undervejs i uddannelsen.

"Vi havde aldrig klaret os uden jer. En særlig tak til vores lærere Maja, Peter og Søren. I har været nogle rigtig rigtig gode lærere og gode lærere kan gøre så meget. I har troet på os selvom vi ikke selv gjorde det og i har givet os så meget viden og hjælp og vejledt os. Også selvom skemaet har ændret sig og det ikke er jer, der har os mere. Så har i altid taget jer tid til os. Tak.

Til alle jer medstuderende så stod vi også samlet her i lokalet for to år siden og dengang vidste vi ikke at VUC ville blive vores første skridt hen til destinationen. Nu står vi her igen på kanten af noget nyt. Jeg håber at alle går deres egne veje hen imod de drømme i har. 

Vi kan være stolte af os selv. Uanset hvad der står i huen -så gjorde vi det sgu!!!"

En særlig tak til vores lærere Maja, Peter og Søren
En særlig tak til vores lærere Maja, Peter og Søren