Første virtuelle Info-aften om HF Ordblind veloverstået. Deltag i det næste!

10.02.2021
Læs om, hvordan den første virtuelle info-aften om HF Ordblind gik. Der afholdes virtuelle info-aftener igen den 25. feb. og 22. marts 2021. Skriv til ordblind@kbhsyd.dk og deltag.

Første virtuelle info-aften om HF Ordblind er veloverstået. Signe Skøt, der er leder af KBH SYDs Læse-skriveCenter og som er idékvinden bag HF Ordblind, fortæller her om, hvordan det gik.

“Det var jo første gang vi afholdt orienteringsaften om HF Ordblind foran skærmen. Så vi var alle lidt spændte på, hvordan det ville gå. Men det gik godt, og det var rart at se og snakke med de unge og deres forældre”, fortæller Signe.

Bag skærmen lyttede deltagerne, mens Signe Skøt og Stine Kristensen, der også er leder på KBH SYD, fortalte om KBH SYDs helt nye 2-årige HF Ordblind - og om skolens store indsats for at skabe de bedste rammer for elever med læse-skrivevanskeligheder. Der var mange, der bød ind med spørgsmål undervejs.

Signe og Stine fik hjælp af to elever, Kristian og Monika. De er begge ved at gennemføre en fuld HF. De fortalte lidt om, hvordan det er at gå på skolen, når man er ordblind, og om hvordan de har oplevet hjælp fra lærerne og forståelse fra klassekammeraterne.

Helt ny 2-årig HF Ordblind

“2-årig HF Ordblind er jo helt ny. Og den klasse, der starter til sommer, vil være den allerførste klasse. Ideen er, at man netop ikke må føle sig alene med sin ordblindhed, og det er nemmere, hvis man går sammen med andre, der også er ordblinde eller har svært ved at skrive og læse,” fortæller Signe

“På info-aftenen, fik vi også fortalt, at lærerne på KBH SYD arbejder med lektie-minimering. Dvs. at lærerne forsøger at tilrettelægge undervisningen sådan, at eleven får så få lektier som muligt. Netop det, og det med, at man kommer til at gå i klasse med andre ordblinde, var noget deltagerne virkede meget optaget af, fortæller Signe. 

KBH SYD holder virtuel info-aften for HF Ordblind igen den 25. feb. og 22. marts “Hvis man har lyst til at deltage, skal man bare skrive til mig på Ordblind@kbhsyd.dk, så får man et link til arrangementet,” afslutter Signe.  

"Ideen er, at man netop ikke må føle sig alene med sin ordblindhed, og det er nemmere, hvis man går sammen med andre, der også er ordblinde eller har svært ved at skrive og læse,"
fortæller Signe, der er projektleder for HF Ordblind, og som du kan møde til virtuel info-aften om HF Ordblind
"På KBH SYD arbejder vi med lektie-minimering. Dvs. at lærerne forsøger at tilrettelægge undervisningen sådan, at eleven får så få lektier som muligt,"
fortæller Stine, der er pædagogisk leder og som du kan møde til virtuel info-aften om HF Ordblind