Fire dage med gaming og en professionel messestand

02.04.2018
I påsken deltog vores esport-elever i det store gaming-event Copenhagen Games i Bellacenteret fra onsdag til lørdag sammen med deres lærere. Eleverne stillede op med to hold i LOL-turneringen samtidig med, at de skulle bygge og passe en messestand.

I Bellacenteret ved Copenhagen Games 2018

I påsken deltog vores esport-elever i det store gaming-event Copenhagen Games i Bellacenteret fra onsdag til lørdag sammen med deres lærere Stine Wolff, Kate Christensen, Emil Pedersen og Andreas Mogensen, der er projektleder for esport-linjen. Eleverne stillede op med to hold i LOL-turneringen (League of Legends) samtidig med at de skulle forberede, bygge og passe en messestand. De har arbejdet og gamet op imod 18 timer om dagen i fire dage i træk på Copenhagen Games - og også arbejdet med messestanden i flere uger før Copenhagen Games. 

Eleverne overnattede i Bellacenteret fra onsdag til lørdag eller søndag, mens lærerne foretrak at tage hjem og sove. Det hele blev drevet af en stor passion for esport og fællesskabet ved gaming. Og så selvfølgelig en ambition om at tiltrække nye elever til esport-linjen, så esport-fællesskabet på KBH SYD kan fortsætte og vokse. Det var en stor succes!

Eleverne fik to projektdage med overskriftet ’lav et koncept til vores KBH SYD esport-stand i Bellacenteret’.
- Andreas, projektleder på esport-linjen

Undervisningsforløbet ’Lav en god messe-stand’ til Copenhagen Games

”I februar havde alle fire esport-klasser to projektdage med overskriften ’lav et koncept til vores KBH SYD esport-stand i Bellacenteret’. De fik to dage til at arbejde på et messe-koncept i grupper og det blev taget seriøst lige fra start”, fortæller Andreas, der er projektleder på Esport-linjen. Eleverne kendte kun de ydre rammer for standen, nemlig; en 12 m2 stor hjørnestand og et budget på 2-3000 kr. og så fik de frit slag til at komme med gode ideer. Det endte med at være to grupper, der vandt. Deres koncepter var gennemtænkte og medlemmerne i begge grupper samarbejdede godt og konstruktivt. De to grupper blev dernæst sat til at smelte deres gode ideer sammen til én fælles messestand.

Hygge og fællesskabet ved at gå i en esport-klasse

Den bærende idé var at fokusere på fællesskabet ved esport-linjen - fremfor kun at vise professionelle spiltekniker og udstyr. Det skulle derfor være en stand, der skulle udstråle hygge, god stemning og det stærke fællesskab, der er i esport-klassen.

Derfor havde eleverne til Copenhagen Games messestanden lavet et hyggeligt sofa-hjørne rundt om en spilkonsol. De havde hængt kulørte lamper på væggene, og der var vand, kaffe og slikskåle. Og derudover var der et whiteboard med håndskrevet tekst og et hjemmebygget lykkehjul, som de besøgende kunne snurre og vinde en chokoladebar eller en Cocio.

”Udover at selve temaet for standen skulle være fællesskab, så har det også vist sig at være et meget fællesskabs-dannende projekt for eleverne at forberede og bygge standen sammen”, fortæller Kate, der er HF-lærer på esport-linjen. Vinderkonceptet omfattede også, at der blev designet og trykt nogle fede visitkort, som man kunne uddele til messens gæster. ”Når man ser på andre stande til messer, så er der altid mange, der har foldere og brochurer liggende. Men de ender alle sammen i skraldespandene. Så vi var vilde med ideen om at lave visitkort, som folk bare lige stopper i lommen. På det lille kort, står skolens hjemmesiden-url, og så kan de gå hjem og læse alt, hvad der er godt at vide om HF-esport-linjen”, fortæller Andreas. Derudover var der lavet plakater, roll-ups og der var et billede-show af esport-eleverne, der kørte i et konstant slide-show på en skærm. Kaffemaskinen var lærernes valg. Den var nødvendig for at de kom igennem de lange dage i Bellacenteret.

Eleverne har jo fungeret som mini-projektledere.
- Kate, lærer på esport-linjen

Samarbejdet omkring standen fungerede topgodt

Da eleverne ankom til Bellacenteret om onsdagen og gik i gang med at bygge standen stødte de på forskellige praktiske udfordringer og måtte gentænke ideer og forbedre standen flere gange undervejs.”For eksempel ville eleverne gerne have haft gang i ’tegn og gæt’ på standen, fordi det er et sjovt og hyggeligt spil, hvor det handler meget om at samarbejde, men det fungerede ikke rigtig, da vi endelig stod her. Men så var de gode til at ændre kurs og finde på noget andet, der kunne fungere i virkeligheden”, fortæller Andreas.

Eleverne holdt imponerende gode samtaler med de besøgende

Gennem de fire dage, hvor standen var åben fra kl. 12-20 fik eleverne tiltrukket mange besøgende. Både voksne, børn og unge. Særligt kom mange unge drenge i alderen 10-16 år forbi. ”Vores esport-elever har været sindssygt gode til at snakke med de mange besøgende”, fortæller Andreas. Eleverne formåede hver dag at få gode samtaler op at stå med en eller flere ad gangen. Og de var gode til spørge ind til de unges ønsker og forventninger til uddannelse og fortælle om, hvad en HF-uddannelse er, og hvordan det er at læse på HF-esport-linjen på KBH SYD, hvor man får lov at have en dag om ugen til gaming. ”Jeg er meget imponeret,” fortsætter Andreas, ”de har været helt igennem professionelle repræsentanter for skolen de her fire dage.”

Eleverne har taget ansvar og fået alt til at fungere

Eleverne har hele forløbet igennem udvist utrolig stort ansvar for at få standen og eventet til at forløbe godt. Udover at de skulle koncentrere sig om deres spil i selve turneringen, har de haft en velkoordineret vagtplan kørende, så der minimum var 2 eller 3 på standen til at tage sig af besøgende. De har været punktlige til deres vagter hver gang, og de har været udadvendte og imødekommende overfor alle, der kom forbi. ”De har vist stort engagement, ansvar og selvstændighed gennem dagene. For eksempel var der problemer med vores skærm den første dag, og straks blev det løst af eleverne selv”, fortæller Kate.

KBHSYD ESPORT-linjen havde simpelthen den mest cool og samtidig hyggeligste stand i hele Bellacenteret - OG det bedste slogan 👍 😍 😄🤣

Man kan ikke lære at være projektleder hjemme i klasselokalet

Eleverne har fået stor indsigt i to sider af esporten ved at være med i Copenhagen Games. Den ene handler om at dyrke selve sporten, spillene, turneringerne, at være dygtige udøvende esportere. Og den anden del handler om at lære, hvad hele esport-branchen også består af. Alt det udenom og bagom selve spillet, eventet, koordineringen, praktikken, kommentatorerne osv. Alt sammen noget som kan pege hen i mod en interessant karriere indenfor esport, som er en af verdens hurtigst voksende industrier i disse år.

Men lærer man ellers noget ved at være en del sådan en projekt? Kate har det bedste svar: ”de har jo fungeret som mini-projektledere, både i forberedelserne, men så sandelig også i praksis herude i Bellacenteret gennem fire hele dage. De har lært at sige ’hov, nu er der et problem, hvordan kan jeg bedst være med til at løse det’. Det er noget, der er svært at lære hjemme i klasselokalet. Der skal man ud og deltage i noget praktisk ude i virkeligheden, et sted hvor der er noget på spil – og det var der her”.