eSport-klassen rykker til nyt topprofessionelt esport-center i Parken

13.12.2017

KBH SYDs esport-elever er selvfølgelig at finde i Parkens spritnye esportcenter, når de i 2018 træner esport som del af deres HF.

Åbningsdagen for det nye topprofessionelle træningsområde i Parken er endnu ikke fastsat, men det bliver formentlig i januar 2018. Her i Nordens næststørste esportcenter vil KBH SYDs eSport-klasse få en dag om ugen til at dyrke deres store interesse for esport. De vil blive trænet af erfarne LoL- og Cs:go-trænere, og de kan dyrke deres interesse i rammer, der er tænkt igennem både didaktisk, pædagogisk og ergonomisk.

eSport, eller online gaming som mange også kalder det, er efterhånden en udbredt hobby og sportsgren, der for KBH SYDs elevers vedkomne allerede har kastet en del 1., 2. og 3.,pladser af sig i forskellige esport-turneringer. Og gode træningsfaciliteter betyder meget for, hvordan eleverne udvikler deres evner.

"Når eleverne på HF-eSport sidder og spiller, så udvikler de deres kognitive evner. Det gør, at de bliver bedre til at tage hurtige beslutninger og løse svære opgaver," fortæller Carsten Petersen, der er CS:go-coach. "De styker også deres evner indenfor kommunikation og teamwork". 

Det eleverne lærer ved deres esport-interesse, kan i den grad bruge senere i livet. Mange ender med at arbejde som fx projektleder og producer pga. deres gode samarbejds- og koordinationsevner. Andre bliver web- og app-udvikler, fordi de er gode til at programmere og tænke logisk. Og andre gå den kreative vej og bliver spiludvikler eller filmskabere, fordi de er gode universskabere. Og andre igen får job inden for PR og markedsføring eller job som kommentator i eSport-turneringer. Og så kan nogle endda også blive jægerpiloter. Læs om Esporternes karriereveje her

For nylig testede TV2-sport top-esport-holdet Astralis imod topatleter og piloter fra flyvevåbnet, og esporterne fra Astralis viste så stærke neuropsykologiske evner, når det kom til reaktionsevne, indlæring og arbejdshukommelse, at de imponerede Flyvevåbnet. Og deres reaktionsevner var tilmed på højde med de dygtigste topatleter. Se artiklen her

KBH SYD er derfor meget glade for at kunne fortsætte samarbejdet med Game Time, der ejer det nye eSportcenter i Parken, så eleverne på HF esport kan få den bedste undervisning og de allerbedste rammer for esport. Således at de opdyrke deres gode kognitive evner - evner de også skal bruge i matematik, kemi, dansk, engelsk og alle de andre fag, der er del af en HF-uddannelse.

 

 

Når eleverne på HF-eSport sidder og spiller, så udvikler de deres kognitive evner. Det gør, at de bliver bedre til at tage hurtige beslutninger og løse svære opgaver. Og de styker også deres evner indenfor kommunikation og teamwork, fortæller Carsten Petersen, coach