Endnu et sproghold er sprunget ud

17.02.2017
Endnu et hold med medarbejdere fra lufthavnen blev færdige med sprogfag på B-niveau. Denne gang stod den på et 6-ugers intensivt sprogkursus i italiensk B.

Jeg vil gerne lære spansk næste gang
- Morten, medarbejder i SAS

Intensivt sprogkursus gjorde Morten og Jacob stolte

I dag er 11 medarbejdere fra forskellige virksomheder fra Kastrup lufthavn blevet færdige med Italiensk B. Det har været 6 intense uger, og 4 ud af de 11 deltagere har valgt at gå til eksamen i faget. Held og lykke til dem.

En udfordring at sidde stille i 6 uger

Det var en flok dejligt forskellige personer, der gennem fagforeningerne 3F og HK (og med tilskud fra kompetencefonden) havde fået 6 uger fri fra arbejde for at komme tilbage på skolebænken og lære italiensk fra 8 til 15 hver dag.

"Det har været svært, når man ikke er vandt til at studere, men dagene er fløjet afsted", fortæller Morten. Han har arbejdet i SAS i 17 år, er ufaglært, men fik pludselig blod på tanden til at lære italiensk. "Jeg fik at vide, at de fremskridt, jeg havde gjort på de første 4 uger, var imponerende", fortæller han stolt.  

Jacob, der til dagligt arbejder sammen med Morten, supplerer, "Det har været meget positivt, og godt at få brugt hjernen". Jacob har arbejdet i lufthavnen i 27 år, men kurset her har været "et godt afbræk fra den almindelige arbejdsdag."

Både Jacob og Morten vil gerne på flere kurser, når de har sparret nok efteruddannelse sammen. Deres overenskomst giver dem 2 uger om året, som de så kan pulje sammen til et 6 ugers kursus på 3 år. Det betyder, at om 3 år er de igen klar til endnu et sprogkursus.

 

Sprogholdet med deres eksamensbeviser
Glade kursister med deres kursusbeviser. Nu kan de tale italiensk!