En hurtig genvej til sygeplejerskesuddannelsen

05.05.2015
Der er andre veje til sygeplejerskeuddannelsen end gymnasiet. En af dem er sygeplejerske-fagpakken på KBH SYD

Hvis du ikke har en studentereksamen, så er sygeplejerskeuddannelsen faktisk kun 4 HF-fag væk. På sygeplejerske-fagpakken på HF & VUC København Syd (KBH SYD), får du HF-fagene dansk, engelsk, biologi og psykologi. Med dem i ryggen kan du nemlig søge ind på sygeplejerskeuddannelsen på kvote 2 til næste år. Eneste krav for at starte på fagpakken er, at du er færdig med 10. klasse og har 9 måneders erhvervserfaring.

Det tager kun 1 år

Sygeplejerske-fagpakken på KBH SYD tager kun et år, og du kommer til at gå sammen med andre, der også vil ind på sygeplejerskeuddannelsen. Karin Rasmussen, der underviser i dansk og psykologi, fortæller, at “det betyder meget for kursisterne at gå sammen med andre med samme uddannelsesdrøm. De motiverer hinanden undervejs og så finder de nogle, dekan følges med på sygeplejerstudiet bagefter.” Fagpakken giver en forsmag på sygeplejerskestudiet. Du får bl.a mulighed for at følge undervisningen en dag på Metropol Sygeplejerskeuddannelse, og du får også mulighed for at tale med de sygeplejerskestuderende og studievejlederne derinde. 

En fagpakke, der åbner døre

På KBH SYD er der vejledere, der hjælper dig. Du får bl.a. hjælp til din kvote-2-ansøgning. Og hvis du ændrer uddannelsesplaner undervejs, så kan du bare fortsætte på VUC i et år mere og tage en fuld HF. Med en HF-studentereksamen får du adgang til langt de fleste videregående uddannelser.

 

 

Vil du vide mere om Sygeplejerske-fagpakken/forkurset

  • HF-pakke Sygeplejerske

    På sygeplejerske-pakken får du HF-fagene dansk A, engelsk B, biologi B og psykologi C. Med dem i rygsækken kan du søge ind på sygeplejerskeuddannelsen på kvote 2 til næste år.

    Læs mere her