Elevers ønsker for ny skole på Amager Strand bliver hørt

29.01.2020

Flere aktiviteter uden for undervisningen, god plads til at være sammen og et forbedret indeklima. Det er nogle af de ønsker, som eleverne nævner i forbindelse med indretningen af den nye skole på Amager Strandvej 390.

“Vi vil gerne lære de andre klasser bedre at kende gennem nogle fælles aktiviteter”.

Sådan lyder det fra en HF-elev, da vi spørger nogle af eleverne, hvad de godt kunne tænke sig, at KBH SYD forbedrede. Og lige netop det med fællesskabet og flere aktiviteter er noget af det, skolen arbejder benhårdt på.

Amager-afdelingens elever ønsker sig særligt en række indretningsmæssige ændringer på den nye skole, som kan gøre det lettere for eleverne at tilbringe tid sammen. De ønsker har skolen lyttet til, hvorfor et bedre indeklima og store åbne rum venter på de elever, der skal gå på KBH SYD’s nye Amager Strand-afdeling.

Pop-up caféer: Film-, strikke- og brætspilsklub

For at opfylde elevernes ønske om flere fællesaktiviteter har skolen søsat et trivselsprojekt på begge afdelinger, der skal sparke gang i forskellige faglige og sociale aktiviteter uden for undervisningen. En række pop-up caféer skal favne alt fra strikkeklub, brætspil, debat og filmhygge.

Lærere og medarbejdere har nemlig skræddersyet en række aktiviteter, hvis formål er at styrke elevernes faglige og sociale trivsel. Aspekter af skolelivet, som KBH SYD prioriterer højt. Derfor har ledelsen besluttet, at alle ansatte skal være medarrangører af en eller flere aktiviteter - og at den arbejdsopgave indgår i medarbejdernes arbejdsportefølje. 

 

 

Til højre for bygningen kommer en stor og åben indgang til at ligge, og planen er at købe bordebænkesæt og andre ting, der gør det hyggeligt for eleverne at opholde sig på det grønne område.

Stort åbent kantineområde og bedre indeklima

Udover flere fælles aktiviteter ønsker Amager-eleverne flere konkrete forbedringer til den nye skolebygning på Amager Strandvej:

“Det kunne være fedt med en bedre kantine, hvor man måske også kunne sidde” siger en elev, der bestemt ikke er alene om ønsket om at kunne være sammen på en anden måde end i klasselokalet. En anden elev udtaler:

”Vi vil gerne have nogle områder, hvor der er plads til at hygge og være sociale”. 

Og det ønske bliver nu opfyldt på den nye skole på Amager Strandvej.

Nogle af lærerne ser skolen for første gang til et internt arrangement (hvor temaet i øvrigt var strandbar, hvorfor rektor bærer den lidt atypiske blomsterkæde). Skolen bærer præg af de tidligere lejere, IKEA, lidt endnu. Byggearbejdet begynder i slutningen af februar.

Kantinen på den nye skole har nemlig fået en helt central plads i bygningen i et stort åbent rum med højt til loftet. I forbindelse med kantinen er der indbygget en lille scene, som kan bruges til forsamlinger, musik og teater og rundt om kantinen placeres andre åbne rum, hyggekroge, klasseværelser og små mødelokaler. Selve indretningen opfordrer til, at elever sætter sig mere sammen på en uformel måde. Både i større og mindre grupper.

Lys og luft danner grundlaget for byggeriet på den nye adresse: der er store vinduer, højt til loftet og åbne rum, og der bliver også installeret et forbedret ventilationssystem, så luften bliver friskere end på den lidt ældre skolebygning ved Tårnby Torv, hvor luften hurtigt bliver tung og både lærere og elever må huske at lufte ud flere gange om dagen. Et andet udtalt elevønske har nemlig været et bedre indeklima.

Skolen, som den ser ud fra Amager Strandvej, hvor den centrale bus 5C stopper. Tre minutter derfra ligger også Kastrup Metro station, så transportmulighederne er ideelle på den nye adresse.

Arbejdet med indretningen af den nye skole sker over de næste måneder, hvor både lærere og elever vil blive inddraget yderligere, og til august står skolen klar til den officielle indvielse. De nye elever, der starter til sommer, vil derfor træde ind i en helt ny og lækker KBH SYD-skole.