Eleverne protesterer mod de nye fraværsregler

26.11.2018
Her til formiddag vanskeliggjorde eleverne, at lærerne kom ud fra lærerværelset og ud og passe deres arbejde i undervisningslokalerne.

Eleverne på KBH SYD går i aktion 

Der var elevdemo mod de nye fraværsregler i dag på Hvidovre-afdelingen. Her til formiddag vanskeliggjorde eleverne, at lærerne kom ud fra lærerværelset og ud og passe deres arbejde i undervisningslokalerne. Det gjorde de i en aktion, der skulle vise deres utilfredshed med de nye fraværsregler.

KBH SYD strejke demonstration
- tekst på en af plancherne, da eleverne spærrede for adgangen for lærerne til undervisningslokalerne
Det er en indskrænkning af vores frihed
- tekst fra opslaget om strejke på skolen

De nye regler giver ikke plads til at være menneske

”De nye regler stresser eleverne. Det er totalt umotiverende at møde op til resten af timerne. Og det gør det også svært at følge ordentlig med, for man bekymrer sig alt for meget om sit fraværet nu”, fortæller Olivia fra V-klassen.

”De nye regler er ufornuftige. De giver ikke plads til at være menneske og leve sit hverdagsliv, man kan for eksempel ikke gøre for at togene er forsinkede nogle gange”, siger Sarah, der er formand fra elevrådet og været en af initiativtagerne til aktionen i dag.

Nanna fra V-klassen supplerer: ”Først skærer de (regeringen) ned på undervisningstimer, men vi skal jo stadig stræbe efter et højt snit for at komme videre på uddannelse, og nu bliver vi også straffet på fravær, også hvis man ikke selv kan gøre for det”.

’FUCK FRAVÆR’
- Mahek støtter op med en planche
Nick og Mark holder plancher med ordene ’Elevdemo mod 100% for 2 min’.
Merete Riisager vil presse os elever endnu mere. Vi tår i forvejen ikke række hånden op i timen, og vi er mere stredde end nogensinde. Og nu er risikoen for at miste SU eller skulle op i fuld pensum markant større.
- tekst fra elevernes opslag om strejken