Elever arbejder for en grønnere skole

08.10.2020
Eleverne på den 2-årige HF har de seneste uger arbejdet benhårdt på en række forskellige projekter, der kan gøre KBH SYD til en mere bæredygtig skole.

Igen i år har HF & VUC København Syd afholdt den store bæredygtighedskonkurrence blandt eleverne på den 2-årige HF. I naturfag har eleverne på både Hvidovre- og Amager Strand-afdelingen arbejdet benhårdt på en række projekter, der har til formål at gøre skolen mere bæredygtig. 

Har du også lyst til at læse den 2-årige HF?

Konkurrencen kulminerede, da et dommerpanel af ansatte var inviteret til fernisering og præsentation i uge 39 og 40. Herefter fulgte en svær votering, der til sidst førte til udnævnelsen af en vinder per afdeling.

"Der skal lyde et stort tak til alle klasserne for, at vi måtte komme ud og se de seje projekter - det har været en stor oplevelse, for alle klasserne har leveret noget, de godt kan være stolte af"
- Kristian Hertz, pædagogisk leder og dommer i NF-projektet.

Ledelsen vil undersøge implementering af elevprojekter 


Klasserne leverede otte kraftpræstationer udi research, idéudvikling og præsentation, men der kunne kun være to vindere: 

Det blev R- og B-klassen, hvis projekter handlede om henholdsvis affaldssortering og genbrug af bæredygtige kaffe- og tekrus, der løb med sejren. Og den sejr betyder, at projekterne rent faktisk kan blive implementeret på KBH SYD.

Bedømmelseskriterierne var blandt andet god formidling, grundig research men også realiserbarhed. Og særligt det sidste fyldte i voteringen, da konkurrencen også er en god måde for skolen løbende at blive endnu mere bæredygtig på.