Elev stod for succesfuld fodboldturnering i samarbejde med Hafnia-Hallen

16.12.2019
Elevengagement og initiativ! Her er HF-elev Ronni en rollemodel med sine fodboldturneringerne. Og de er en succes!

HF-elev Ronni Folkersen arrangerede en fodboldturnering for elever og lærere i samarbejde med Hafnia-Hallen. Dagen har ifølge ham haft stor betydning for elevernes sammenhold, særligt i eksamenstiden.

“Vil du spille fodbold? Og slå lærerne? Tag din ven, klasse eller studiegruppe i hånden, og deltag!”.

Sådan lød det i den besked, 33-årige HF-elev Ronni Folkersen sendte ud på skolens platforme i november. Det skyldes, at Ronni, som går i KBH SYD’s sportsklasse i Hvidovre, i samarbejde med Hafnia-hallen har arrangeret en fodboldturnering for hele KBH SYD - både lærere og elever. 

Koncentrationen var stor under turneringen i Hafnia-Hallen!

“Vi bliver mere sammentømret”

Den 6. december gik det løs. Op til dagen blev Ronni kontaktet af lærere og elever fra både Amager- og Hvidovre-skolen, som ønskede at deltage i de fysiske udfoldelser. Resultatet blev 35 tilmeldte - syv hold á fem personer, heriblandt kursister, som indtil da havde været fremmede for hinanden. Og ifølge Ronni tilførte det noget kampånd til dagen:

“Det bliver lidt noget andet, når man ikke kender hinanden - på en fed måde. Man går lidt hårdere til den og vil gerne vinde. Og lærerne holdt sig heller ikke ligefrem tilbage! Jeg tror gerne, de ville vinde i hvert fald”, siger han og tilføjer, at det også var fedt at lære nogle nye skolekammerater at kende. 

Dagen forløb med sved på panden og god stemning - og selvom hverken elever eller lærere sparede på kræfterne var der èt hold, der var bedre end alle de andre. Det blev et elevhold fra Amager-afdelingen, der løb med sejren.

“Jeg tror, folk hyggede sig! Også dem, der ikke vandt”, griner Ronni.

Ronni har før planlagt fodboldarrangementer for sin klasse, og hans erfaring er, at det, at gøre noget sammen som klasse, altid er godt for fællesskabet. Det gjaldt også med dette arrangement, som endda har haft positiv betydning for elevernes eksamenstid:

“Vi bliver klart mere sammentømrede som klasse, og det er fedt at være sammen om noget andet end lektierne. Også her nu hvor vi har eksamen - der er det ikke alle mand for sig selv. Vi er sammen om det. Folk sørger for, at klassekammeraterne kommer op og trækker eksamensemner. Det skaber en rigtig god sammenhæng”.
- HF-elev Ronni Folkersen

Ambitionen er at deltage i en turnering om måneden

Hafnia-Hallen, der ligger meget tæt på Hvidovre-skolen i Valby Idrætspark, har længe gået med et ønske om at stable en løbende turnering på benene for alle omkringliggende HF-skoler - men det kræver et samarbejde med skolerne. Og heldigvis for KBH SYD er Ronni fast besluttet på at fortsætte sin indsats.

“Målet er at få det op at køre og blive ved. Vi håber på at få det til at være en gang om måneden - og vi kan virkelig mærke, at det vokser”, fortæller Ronni.

Også Ronnis idrætslærer, Søren Sigvard, er svært tilfreds med det store elevengagement.

“Det er super fedt, at Ronni stod for turneringen. Førhen har det været os lærere, der har lavet den slags, så det var så fedt bare at skulle møde op. Der var virkelig styr på det hele - og mit indtryk er, at eleverne har det sjovt med at være sammen om sporten”, siger en tydeligt stolt underviser, Søren Sigvard - som dog også gerne lige vil tilføje, at lærerholdet faktisk lå lige i hælene på vinderholdet.